Ελεύθερος Τύπος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα 800 ευρώ σε επιπλέον 250.000 εργαζομένους

Πληρωμές αναδρομικών: Τα ποσά και οι δικαιούχοι – Ποιοι καλύπτουν τις προϋποθέσεις

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ

Αποζημίωση 800 ευρώ θα πάρουν με τρία διαφορετικά πακέτα πληρωμών, από 13 έως 19 Μαΐου, πάνω από 250.000 εργαζόμενοι που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες και η καταβολή της αποζημίωσης προϋποθέτει να συμπληρωθεί από τους ίδιους ή και από τους εργοδότες υπεύθυνη δήλωση ότι πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό.

Στις κατηγορίες αυτές εντάσσονται οι εποχικά απασχολούμενοι, όλοι οι καλλιτέχνες, τεχνικοί θεάτρου και κινηματογράφου, εργαζόμενοι με δύο ή και περισσότερους εργοδότες, όσοι είναι σε επίσχεση κ.ά.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του υπουργείου Εργασίας:

* Εργαζόμενοι των «ειδικών περιπτώσεων» θα κάνουν τη δήλωση στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr. από 8 έως 12 Μαΐου και θα προσδιορίσουν την ειδική περίπτωση στην οποία υπάγονται προκειμένου να πάρουν το επίδομα. Οι πληρωμές θα γίνουν στις 14 και 15 Μαΐου. Στις «ειδικές περιπτώσεις» υπάγονται εργαζόμενοι από μεταβίβαση επιχείρησης, από μεταφορά προσωπικού, από δανεισμό προσωπικού, από εταιρίες προσωρινής απασχόλησης, από επίσχεση εργασίας και από μη εξαρτημένη εργασία με εσφαλμένες καταχωρίσεις και χειρόγραφες υποβολές εντύπων. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι εργαζόμενοι που έχουν περισσότερους από έναν εργοδότες. Θα πάρουν το 800άρι αρκεί να έχει υποβληθεί τουλάχιστον μία υπεύθυνη δήλωση εργοδότη για αναστολή σύμβασης και εφόσον η απασχόλησή τους στους άλλους εργοδότες δεν ξεπερνά το 30% των συνολικών εβδομαδιαίων ωρών εργασίας.

* Εργαζόμενοι «ειδικών κατηγοριών» (που έλαβαν ειδικό εποχικό βοήθημα από τον ΟΑΕΔ κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου 2019 – Νοεμβρίου 2019) θα υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση για το 800άρι από 11/5/2020 έως και 17/5/2020, με εξαίρεση όσους έλαβαν επίδομα ανεργίας από 1/1/2020 μέχρι και 30/4/2020. Η πληρωμή προγραμματίζεται σε δύο φάσεις, για 13 και 14 Μαΐου και για 18 και 19 Μαΐου. Στις ειδικές κατηγορίες ανήκουν περίπου 165.000 εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων οι μουσικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου, χορευτές, ξεναγοί, αλλά και εποχικοί εργάτες, όπως σμυριδορύκτες, ρητινοσυλλέκτες, απασχολούμενοι ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, μισθωτοί τουριστικού – επισιτιστικού κλάδου, οικοδόμοι, φορτοεκφορτωτές κ.ά.

Προτεινόμενα για εσάς

Επίδομα 800 ευρώ: Ξεκίνησε η πληρωμή στους δικαιούχους για τις αναστολές Νοεμβρίου

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Επίδομα 800 ευρώ: Πιστώνεται από σήμερα Παρασκευή (11/12) για τις αναστολές Νοεμβρίου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Επίδομα 800 ευρώ: Πιστώνεται από Παρασκευή για τις αναστολές Νοεμβρίου

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Επίδομα 800 ευρώ: Ξεκίνησαν οι πληρωμές – Ποιοι οι δικαιούχοι

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Επίδομα 800 ευρώ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στο supportemployees.services.gov.gr – Ποιοι το δικαιούνται, τι πρέπει να κάνουν

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Από 27 Νοεμβρίου ξεκινούν πληρωμές από τα 800άρια – Δηλώσεις αναστολών από τις 15 Νοεμβρίου

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Επίδομα 800 ευρώ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Επίδομα 800 ευρώ: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές – Όλο το χρονοδιάγραμμα

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Επίδομα 800 ευρώ: Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι και τι πρέπει να γνωρίζουν

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom