Αθήνα Καιρός

ΕΣΗΕΑ για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία Καραϊβάζ: Ζήτημα τιμής να βρεθούν οι δολοφόνοι

3 λεπτά
ΕΣΗΕΑ για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία Καραϊβάζ: Ζήτημα τιμής να βρεθούν οι δολοφόνοι

Δύο χρόνια συμπληρώνονται την Κυριακή 9 Απριλίου από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Η ΕΣΗΕΑ, η οποία έχει αφιερώσει το 2023 στη μνήμη του δολοφονημένου Γιώργου Καραϊβάζ, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει: «H διαλεύκανση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας για την ΕΣΗΕΑ που στέκεται με κάθε τρόπο στο πλευρό της οικογένειάς του η οποία εξακολουθεί να αγωνίζεται για δικαίωση χωρίς να έχει επαρκή ενημέρωση για την εξέλιξη της έρευνας».

Αναλυτικά:

«Την Κυριακή, 9 Απριλίου 2023, συμπληρώνονται 2 χρόνια από τη στυγνή δολοφονία του συναδέλφου Γιώργου Καραϊβάζ χωρίς, δυστυχώς, να διαφαίνεται καμία πρόοδος στην εξιχνίαση του εγκλήματος η οποία είναι επιβεβλημένη, όχι μόνο για να απονεμηθεί δικαιοσύνη ως προς το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, αλλά και για να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας στους Έλληνες δημοσιογράφους και την ελληνική κοινωνία.

Η ΕΣΗΕΑ έχει αφιερώσει το 2023 στη μνήμη του δολοφονημένου Γιώργου Καραϊβάζ, με σειρά δράσεων για την προβολή του θέματος, ανάμεσα στις οποίες η ανάρτηση μπάνερ στην κεντρική όψη του κτηρίου της ΕΣΗΕΑ με τη φωτογραφία του συναδέλφου και το μήνυμα ”20 ΣΦΑΙΡΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει απευθύνει επιστολές στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, με τις οποίες απαιτούμε να ενταθούν οι προσπάθειες για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Θεωρούμε ότι είναι ζήτημα τιμής για τη χώρα μας και ένδειξη πως η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει και οι θεσμοί λειτουργούν.

Η διαλεύκανση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας για την ΕΣΗΕΑ που στέκεται με κάθε τρόπο στο πλευρό της οικογένειάς του η οποία εξακολουθεί να αγωνίζεται για δικαίωση χωρίς να έχει επαρκή ενημέρωση για την εξέλιξη της έρευνας.

Πρόκειται για μια υπόθεση που προκάλεσε διεθνές ενδιαφέρον το οποίο δεν έχει ατονήσει. Οι διεθνείς Οργανώσεις Δημοσιογράφων καθώς και η Διεθνής Ομοσπονδία και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία εξακολουθούν να απευθύνουν ερωτήματα για την εξέλιξη της υπόθεσης. Εμφανίζεται σε όλες τις εκθέσεις για την ελευθερία του Τύπου και το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, ως δείκτης απειλής κατά της ασφάλειας των δημοσιογράφων.

Η ΕΣΗΕΑ και οι δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο, δεν ξεχνούν ούτε θα επιτρέψουν να ξεχαστεί η δολοφονία του συναδέλφου μας. Αντίθετα, ο χρόνος που περνά ενδυναμώνει την αποφασιστικότητά μας στη διεκδίκηση του πάνδημου αιτήματος για απονομή δικαιοσύνης».

Ειδήσεις σήμερα

Κρήτη: «Σεισμός» από την αποφυλάκιση του παιδεραστή που βίασε 36 αγόρια – «Είναι αμετανόητος, δεν έχει δείξει μεταμέλεια» [βίντεο]

Θεσσαλονίκη: «Συγγνώμη, δεν άντεχα τα ψυχολογικά της μητέρας μου» – Το σημείωμα του 34χρονου μητροκτόνου, την πυροβόλησε εξ’ επαφής

Τσελέντης: Απαντά για το πρωταπριλιάτικο αστείο για την Σαντορίνη – «Πόσο χαζός πρέπει να είσαι για να πιστέψεις;

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]