Οι τρεις καταξιωμένοι σεφ θα μοιραστούν με τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες συμμετέχοντες όσα τους οδήγησαν στην κορυφή της γαστρονομίας: τη γνώση, την τεχνική, την εμπειρία, την αισθητική και τη διάθεση για πειραματισμό και καινοτομία. Οι τρεις σεφ-κριτές θα δοκιμάζουν στα τυφλά, θα ηγούνται των ομάδων τους και θα καταθέτουν διαφορετικής φιλοσοφίας μαγειρικές προτάσεις. Το «Game Of Chefs» θα αναδείξει τον νικητή που θα κερδίσει τον τίτλο του επόμενου κορυφαίου σεφ, αλλά και 50.000 ευρώ! Εδώ όλοι μπορούν να αποδείξουν το μαγειρικό τους ταλέντο, αρκεί να έχουν τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, το πάθος και την προσωπικότητα για να πετύχουν.
Ποιοι είναι
Ο Αγγελος Λάντος γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1972 και σε ηλικία 4 ετών ήρθε με την οικογένειά του στην Αθήνα. Μόλις τελείωσε το Λύκειο, εργάστηκε ως σερβιτόρος και μπαίνοντας στις κουζίνες των εστιατορίων άρχισε να ερωτεύεται τη μαγειρική. Ακολούθησε η Σχολή Μαγειρικής και τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στα πιο γνωστά αθηναϊκά εστιατόρια, όπως το «Πιλ Πουλ» και το «Boschetto». Το 2005, μπήκε στην κουζίνα του πιο εμβληματικού εστιατορίου της Αθήνας, τη «Σπονδή», ως sous chef δίπλα στον Γάλλο chef Arnaud Bignon, ενώ το 2012, μετά την αποχώρηση του Bignon, ανέλαβε τα ηνία του γαλλικού εστιατορίου, το οποίο ήδη κατείχε δύο αστέρια Michelin. O Αγγελος Λάντος σερβίροντας γαλλική κουζίνα με ευφάνταστους τρόπους κατάφερε να διατηρήσει τη διάκριση που λαμβάνει από το 2008 έως σήμερα το σπουδαίο αθηναϊκό εστιατόριο.
Εχει εργαστεί σε βραβευμένα με Michelin εστιατόρια, όπως τα «L’Enclume» στην Αγγλία, «Cheval Blanc» στην Ελβετία και «Flocons de Sel» στη Γαλλία, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες Φεστιβάλ Γαστρονομίας, ενώ το 2018 το όνομά του φιγούραρε στη λίστα με τους 300 καλύτερους chef παγκοσμίως. Τα τελευταία τρία χρόνια είναι διευθυντής Μαγειρικών Σπουδών σε Ιδιωτικό ΙΕΚ.
Ο βραβευμένος, με εφτά Χρυσούς Σκούφους και τρία αστέρια FNL chef, Βασίλης Μουρατίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1980. Παρότι δεν είχε σκοπό να γίνει μάγειρας, η εμπειρία του ένα καλοκαίρι στο εστιατόριο ενός οικογενειακού φίλου στη Γερμανία τον έκανε να αγαπήσει τη μαγειρική. Μετά τις σπουδές, ξεκίνησε το μαγειρικό του ταξίδι σε βραβευμένα με Michelin εστιατόρια του εξωτερικού, όπως τα «La Rive» του Amstel Hotel Intercontinental και «Parkheuvel» στο Rotterdam. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εργάστηκε στις κουζίνες των πιο διακεκριμένων εστιατορίων της Θεσσαλονίκης, ενώ το 2010 βρέθηκε στην κουζίνα του πολυβραβευμένου «Squirrel», του πεντάστερου ξενοδοχείου Danai Beach & Villas στην παραλία Νικήτης στη Χαλκιδική, δίπλα στον chef Hervé Pronzato. Στη συνέχεια, το 2014 ανέλαβε το «Squirrel» ως Executive Chef.
Ο Ανταμ Κοντοβάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Μέχρι τα 24 δεν είχε περάσει από το μυαλό του να ασχοληθεί με τη μαγειρική μέχρι που ένας φίλος του του ανακοίνωσε ότι θα γίνει μάγειρας. Ο Ανταμ τον ακολούθησε στη Σχολή Μαγειρικής, από όπου μάλιστα αποφοίτησε με άριστα. Μετά τη συνεργασία του με τα εστιατόρια «Γιορτή Μπαξεβάνη», «Funky Gourmet», «2Mazi», «James Joyce Irish Pub & Restaurant» ταξίδεψε στην Ιρλανδία για να εργαστεί στο βραβευμένο «Danu at the Brehon», όπου γρήγορα κατάφερε να προαχθεί σε chef de partie.
Τηλεθέαση 21/11: Ο Γιώργος Παπαδάκης τραβάει στον γκρεμό και τον Γιώργο Λιάγκα
Δύο χρόνια μετά, επέστρεψε για να εργαστεί στο πολυβραβευμένο Boutique Hotel Amanzoe, στο Πόρτο Χέλι, όπου μαγείρεψε για VIPs του κόσμου. Ακολούθησε το «Premiere» του Intercontinental Hotel, στο οποίο ανέλαβε καθήκοντα chef de cuisine, συμβάλλοντας στην αναγνώριση του εστιατορίου ως ενός από τα καλύτερα στην Ελλάδα, καθώς και στη βράβευσή του με Χρυσό Σκούφο, ενώ το 2015 ανέλαβε την πρώτη του κουζίνα ως head chef. Ένα χρόνο μετά στις Βρυξέλλες εργάστηκε στο βραβευμένο με αστέρι Michelin, «Sea Grill».
Ακολούθησαν το βραβευμένο Bar Restaurant «Mylos» στη Σαντορίνη, το βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin «Μaaemo» στο Οσλο και το «Βoutique Ηotel Astarte Suites» στη Σαντορίνη. Σήμερα, είναι επικεφαλής του project «KOBRA», ενός bar εστιατορίου με μια ξεκάθαρη κατεύθυνση στις μοντέρνες τεχνικές και στην ανάδειξη των πρώτων υλών και των εποχικών υλικών.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Φαίη Σκορδά: Τα μικρά της μυστικά για τέλειο σώμα – Η διατροφή που ακολουθεί
- Αιθέριες υπάρξεις που αναστατώνουν την παραλία της Μυκόνου [εικόνες]
- Μύκονος: Τόπος συνάντησης αστέρων της τέχνης και του ποδοσφαίρου
- Νίκος Βέρτης: Κλείνει το νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται – Τι ανακοίνωσε ο ίδιος
- Χρήστος Μάστορας: Το ηχηρό μήνυμα του για τον εμβολιασμό
- Θα εκπλαγείς! Τα τέσσερα ζώδια που είναι κρυφοί «άσοι» στο σεξ!
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε Instagram, Facebook και Twitter