Σωτήρης Κοντιζάς, Λεωνίδας Κουτσόπουλος και Πάνος Ιωαννίδης θα κρατήσουν την πιο νόστιμη συντροφιά στους τηλεθεατές με την απόλυτη τηλεοπτική συνταγή και το μόνο βέβαιο είναι ότι τα ποσοστά τηλεθέασης θα χτυπήσουν κόκκινο ξανά στο STAR, με τις ίντριγκες, τις ανατροπές, τις εντυπωσιακές δοκιμασίες των παικτών και το υψηλό επίπεδο. Ωστόσο, τη φετινή σεζόν κι άλλα φορμάτ με το ίδιο περιεχόμενο μονοπωλούν το ενδιαφέρον, στοιχείο καθόλου περίεργο, αν αναλογιστεί κάποιος ότι λόγω κορονοϊού ο κόσμος μένει σπίτι και έχει στραφεί στην τέχνη της κουζίνας.
Από τους κερδισμένους της φετινής τηλεοπτικής χρονιάς, λοιπόν, είναι η εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ωρα για φαγητό με την Αργυρώ», που προβάλλεται καθημερινά στις 11.30 με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Παίρνοντας εξαιρετικό lead in από τους «Αταίριαστους», η κορυφαία σεφ διατηρεί τα ποσοστά και κάνει τους πίνακες της Nielsen να χτυπούν κόκκινο, ειδικά στο σύνολο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που η Αργυρώ θεωρείται η αγαπημένη μαγείρισσα κάθε Ελληνίδας – κι όχι μόνο. Ετσι, φέτος ανοίγει καθημερινά τις πόρτες της πιο πολύχρωμης τηλεοπτικής κουζίνας και υποδέχεται τους φανατικούς της στο νέο της σπίτι. Αποκαλύπτει τα νόστιμα μυστικά της και σας εκπαιδεύει στις καινούργιες της λαχταριστές συνταγές. Κάθε μέρα, μάλιστα, παρουσιάζει τρία διαφορετικά πιάτα για τους λάτρεις του φαγητού -αρχάριους και προχωρημένους- που διψούν για νέες μαγειρικές ιδέες, τεχνικές-«εγγύηση», πρακτικές συμβουλές και ψαγμένους διατροφικούς συνδυασμούς.
Ψηλά στην προτίμηση του κόσμου βρίσκεται και το «Kitchen Lab» του ALPHA με τον Άκη Πετρετζίκη. Ο επιτυχημένος σεφ-επιχειρηματίας, με την τεράστια δυναμική στο YouTube και στο Διαδίκτυο, συνεχίζει την επιτυχημένη του εκπομπή το Σαββατοκύριακο, στις 16.40, και μοιράζεται με τους τηλεθεατές τις πιο λαχταριστές και ευφάνταστες συνταγές. Πανέτοιμος και ευδιάθετος όσο ποτέ, με τον δικό του, μοναδικό τρόπο, μπαίνει στην ανανεωμένη κουζίνα του και μαγειρεύει τα πιο νόστιμα και λαχταριστά φαγητά. Επιλέγει με μεγάλη προσοχή τις πρώτες ύλες, συνδυάζει έξυπνα και οικονομικά τα πιο θρεπτικά υλικά και συνθέτει απίθανα γεύματα που θα σας μείνουν αξέχαστα!
Νέες γευστικές και γλυκές αφίξεις
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έχει αποδείξει ότι γνωρίζει πολύ καλά τι ζητά ο κόσμος! Με μεγάλη πορεία και επιτυχίες στο ενεργητικό του, ο καταξιωμένος σεφ επέστρεψε από την προηγούμενη εβδομάδα στην οικογένεια του ΑΝΤ1, με την εκπομπή «Γειτονιές στο πιάτο» που θα προβάλλεται κάθε Σαββατοκύριακο στις 15.00. Σε κάθε επεισόδιο της εκπομπής ο σεφ Δημήτρης επισκέπτεται μια γειτονιά της Αθήνας. Εκεί κάνει στάσεις σε στέκια με ιστορική αξία για την εξέλιξη της γαστρονομίας στην πόλη, αλλά και στη χώρα, μέρη με σαφή ή ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα, που αποτελούν ορόσημα για την κάθε γειτονιά: παλιοί φούρνοι, εστιατόρια με «Χρυσούς Σκούφους», μαγειρεία που προσφέρουν την ίδια γεύση από γενιά σε γενιά κ.ά.
Συναντάει τους σεφ, τους μάγειρες, τους ιδιοκτήτες και μέσα από μια χαλαρή συζήτηση, μαθαίνει την ιστορία της επιχείρησης αλλά και τη δική τους προσωπική πορεία σε σχέση με το φαγητό και τη μαγειρική. Η προσέγγιση είναι σαφώς ανθρωποκεντρική, χωρίς ωστόσο να λείπει η συζήτηση γύρω από το μενού και την κουζίνα που «υπηρετούν» κάθε μαγαζί ή σεφ. Ο Δημήτρης θα ξεδιπλώνει σε κάθε επεισόδιο μια καινούργια ιστορία. Στο επίκεντρο θα είναι πάντα οι γειτονιές, οι άνθρωποι και οι γεύσεις που θα συναντάει. Μέσα από τις «στάσεις» του, θα πάρει ιδέες και θα εμπνευστεί για να φτιάξει τα δικά του πιάτα. Τέλος, κάθε φορά θα φτιάχνει δύο δικές του συνταγές, έχοντας πάρει στοιχεία από τους ανθρώπους που συνάντησε, τις ιστορίες και τις συνταγές τους, προσθέτοντας παράλληλα τη δική του «πινελιά» και υπογραφή.
Πριν λίγες μέρες, πρεμιέρα έκανε και το «Κάν’ το πιο OREO» με την Αντα Λιβιτσάνου. Κάθε Σάββατο μεσημέρι, η ηθοποιός και ζαχαροπλάστης πλέον φτιάχνει τις πιο γλυκές συνταγές με τη μοναδική γεύση των μπισκότων ΟREO. Μέσα σε μόλις 15 λεπτά, αγαπημένες κλασικές και μοντέρνες συνταγές αποκτάνε ταυτότητα, ενώ η κουζίνα τού «Κάν’ το πιο ΟREO» μετατρέπεται σε έναν μαγικό χώρο για παιχνίδι και δημιουργία! Παρέα με τα παιδιά, τους φίλους ή και μόνοι μπορείτε να πειραματιστείτε, να δημιουργήσετε και φυσικά να εντυπωσιάσετε.
Το OPEN ταξιδεύει ανά την Ελλάδα και γλυκαίνει το κοινό
Θεωρείται η μακροβιότερη εκπομπή ζαχαροπλαστικής στην ελληνική τηλεόραση και ο παρουσιαστής-pastry σεφ ο κορυφαίος στη χώρα μας. Ο καταξιωμένος Στέλιος Παρλιάρος μέσα από τις «Γλυκές Αλχημείες» μυεί τους τηλεθεατές κάθε Σάββατο, στις 20.00, με τον πιο δημιουργικό και συναρπαστικό τρόπο στην τέχνη του. Ακολουθώντας βήμα βήμα τις οδηγίες και τα πολύτιμα tips του Στέλιου Παρλιάρου, μπορείτε να δημιουργήσετε γλυκές γεύσεις που μένουν αξέχαστες.
Στο ίδιο κανάλι, κάθε Κυριακή, παίζεται το «My Greece», στις 20.00. Για δεύτερη χρονιά, η Δέσποινα Βανδή σε έναν διαφορετικό ρόλο σάς προσκαλεί να την ακολουθήσετε σε ένα πολιτιστικό και γαστρονομικό οδοιπορικό σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, από την Κρήτη μέχρι τον Εβρο, με συνταξιδιώτη τον Βαγγέλη Δρίσκα. Η τραγουδίστρια και κριτής του «Just the 2 of us» συναντά γυναίκες και ανθρώπους από κάθε τόπο, από μικρούς συνεταιρισμούς, από παραδοσιακά μαγαζιά και αφήνεται στις γαστρονομικές τους γνώσεις και εμπειρίες. Η Δέσποινα μαγειρεύει μαζί τους και η ίδια δοκιμάζει διαφορετικές γεύσεις, που ξυπνούν μνήμες άλλων εποχών.
*Από την έντυπη έκδοση ΤΥΠΟΣ TV
The Bachelor: Άλλη εντελώς γυναίκα η Αντζελίνα – Το κλικ με δική σας ευθύνη
Αγριες Μέλισσες-διαρροή: «Σκοτώνονται» Ασημίνα και Δρόσω για τον μικρό Στέργιο
Η Κιμ Καρντάσιαν με το πιο μικροσκοπικό μπικίνι που διαθέτει [εικόνες]
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr