Εκτός από την κόρη του Παύλου, Μαρία Ολυμπία, απουσίαζε από το μυστήριο και ο μικρότερος γιος της οικογένειας, Φίλιππος με τη σύζυγό του, Νίνα Φλορ. Μάλιστα, ο Παύλος σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πού είναι ο μικρότερος γόνος των Ντε Γκρες, φρόντισε να αποφύγει την απάντηση.
Το γρίφο όμως έλυσε η εκπομπή του ΑΝΤ1, «The Weekenders». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Φίλιππος Ντε Γκρες και η σύζυγός του, Νίνα Φλορ απουσίαζαν από τον γάμο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων στο εξωτερικό καθώς υπάρχουν πληροφορίες που τους θέλουν στις ΗΠΑ. Παρότι γνώριζαν για τον γάμο στην Αθήνα, δεν μπορούσαν να αλλάξουν το πρόγραμμά τους, εξαιτίας των επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Λίγα λεπτά, μετά τις 18.00, το απόγευμα της Παρασκευής, η ευτυχισμένη Χρυσή έφτασε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ραγκαβά συνοδευόμενη από τον πατέρα της και τον γιο της. Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης στεκόταν με υπερηφάνεια στο πλευρό της μονάκριβής του, στην οποία έχει μεγάλη αδυναμία.
Η νύφη επέλεξε ένα φόρεμα σε nude τόνο κεντημένο με Swarovski, κλειστό μέχρι πάνω και με κοντό μανίκι. Τα μαλλιά της ήταν πιασμένα χαλαρά ενώ ήταν στολισμένα με μία τιάρα και ένα μακρύ εντυπωσιακό πέπλο.
Νικόλαος Ντε Γκρες – Χρυσή Βαρδινογιάννη: Οι καλεσμένοι
Η Όλγα Κεφαλογιάννη με τη μητέρα της Ελένη, η μητέρα της νύφης, Αγάπη Πολίτη, ήταν από τις πρώτες παρουσίες που μαγνήτισαν τα βλέμματα.
Η Μαρί Σαντάλ, με τον Παύλο Ντε Γκρες, και τους δύο γιους τους έφτασαν με χαμόγελα και πόζαραν στον φακό.
Απαστράπτουσα και η Θεοδώρα, η αδελφή του γαμπρού με τον σύζυγό της Μάθιου Κουμάρ.
Η Αλεξία, επίσης αδελφή του Νικολάου, έλαμπε έχοντας δίπλα της τον σύζυγο Κάρλος Μοράλες και τις κόρες τους.
Η πριγκίπισσα Βενεδίκτη της Δανίας έδωσε το παρών με την κόρη της, Αλεξάνδρα….
Η Βασίλισσα Σοφία με την αδελφή της Ειρήνη δεν θα μπορούσαν να λείπουν από μία συγκινητική στιγμή για τον ανηψιό τους, Νικόλαο.
Οι ηχηρές απουσίες
Στον λαμπερό γάμο υπήρξαν και ηχηρές απουσίες. Ο αδελφός του γαμπρού, Φίλιππος Ντε Γκρες, και η σύζυγός του Νίνα Φλορ δεν έδωσαν το παρών χωρίς να έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες.
Απούσα και η Μαρία Ολυμπία, κόρη του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ, που συνήθως ακολουθεί την οικογένεια στα επίσημα γεγονότα.