Υλικά – Ζυμαρικά με γαλοπούλα κοκκινιστή
300 γρ. στριφτά ζυμαρικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φιλέτο στήθος γαλοπούλα ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά σε μικρά καρέ
1 κόκκινη πιπεριά σε μικρά καρέ
200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
200 γρ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
Λίγη ρίγανη
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
Αλάτι
Φρέσκο πιπέρι
Λίγο κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Διαδικασία
- Καρυκεύουμε σε ένα μπολ τη ψιλοκομμένη γαλοπούλα με ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τη γαλοπούλα, τον πελτέ και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τα αφήνουμε να ψηθούν για 3 λεπτά.
- Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που προτείνει η συσκευασία τους.
- Τα στραγγίζουμε κρατώντας 1/2 φλιτζ. από το νερό όπου έβρασαν.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι με τη γαλοπούλα το τυρί κρέμα και το νερό των ζυμαρικών.
- Ανακατεύουμε τη σάλτσα και βράζουμε για λίγα λεπτά, να δέσει.
- Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Ρίχνουμε και τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε να επικαλυφθούν από την κρεμώδη σάλτσα και τα αφήνουμε στη φωτιά για 1–2 λεπτά ακόμα.
- Αν θέλουμε πιο αραιή σάλτσα, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό από τα ζυμαρικά.
- Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά πριν στεγνώσει.
- Σερβίρουμε τα στριφτά ζυμαρικά όσο είναι ζεστά και ζουμερά γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ειδήσεις σήμερα
Η Γη της ελιάς spoiler: Όσα θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο
Κέιτ Μίντλετον: Ραγίζει καρδιές το μήνυμα του αδερφού της
Survivor: Φέρνει τα πάνω κάτω στον προγραμματισμό του ΣΚΑΪ
Σοκ! Η Σελένα Γκόμεζ αποκάλυψε ότι δεν μπορεί να κάνει παιδιά!