Υλικά – Κοπεγχάγη
640 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
340 γρ. βούτυρο αγελαδινό
4 αυγά ολόκληρα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
340 γρ. ζάχαρη
1 φλ. κονιάκ
Για τη γέμιση
650 γρ. αμυγδαλόψιχα αλεσμένη χοντρά
350 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
4 αυγά ολόκληρα (
1 φλ. κονιάκ
1 κ.σ. κανέλλα σκόνη
10 τμχ φύλλο κρούστας λεπτό
Για το σιρόπι
650 γρ. ζάχαρη
250 γρ. μέλι
4 ποτήρια νερό
2 μπαστούνια κανέλλα
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Διαδικασία
Σε μια λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο για 5 λεπτά με το μίξερ. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε να το χτυπάμε ακόμα για 5 λεπτά. Πριν προσθέσουμε τα αυγά, βάζουμε λίγο αλεύρι. Βάζουμε 1 αυγό, χτυπάμε το μίγμα και συνεχίζουμε βάζοντας πάλι λίγο αλεύρι και πάλι 1 αυγό. Με αυτόν τον τρόπο προσθέτουμε όλα τα αυγά για το γλυκό Κοπεγχάγη.
Η πιο special μακαρονάδα με φτηνά υλικά που έχετε σπίτι - Δεν θα χρειαστεί να πάτε ούτε super market
Προσθέτουμε το κονιάκ και το υπόλοιπο αλεύρι μαζί 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ. Το απλώνουμε στο ταψί και το πατάμε με τα χέρια μας μέχρι να το καλύψει. Χοντροκόβουμε την αμυγδαλόψιχα και σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την άχνη για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το κουταλάκι με την κανέλλα και το ποτηράκι το κονιάκ. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν τα υλικά και το βάζουμε επάνω από την ζύμη που έχουμε βάλει στο ταψί. Στο τέλος βάζουμε ένα ένα τα φύλλα, αφού πρώτα τα βουτυρώσουμε με το λιωμένο και ζεσταμένο βούτυρο.
Κόβουμε το γλυκό Κοπεγχάγη σε όποιο σχήμα θέλουμε, το ραντίζουμε με νερό και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
Μόλις βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο, το χαράζουμε καλά μέχρι κάτω και θα προσθέσουμε το κρύο σιρόπι από πάνω.
Για το σιρόπι: Βάζουμε 4 ποτήρια νερό και τη ζάχαρη με τα μπαστούνια της κανέλλας και 1 κ.σ. χυμό λεμονιού. Το βάζουμε στην φωτιά γυρνώντας έως ότου λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνουμε 5 λεπτά και προσθέτουμε το μέλι. Το αφήνουμε ακόμη 1 λεπτό και το κατεβάζουμε από την φωτιά.
Ειδήσεις σήμερα
Τηλεθέαση 14/1: Το Καλημέρα Ελλάδα έκανε τα χειρότερα νούμερα στην ιστορία του – Τραγικό ποσοστό