Υλικά – λαλάγγια
- 300 ml χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 100 ml ελαιόλαδο
- 700 -750 γραμμ. αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι και κοσκινίζουμε.
Ρίχνουμε σταδιακά μέσα στο μείγμα και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για περίπου 2 ώρες να φουσκώσει. Αφού έχει περάσει ο χρόνος, αδειάζουμε την ζύμη στον πάγκο εργασίας. Χωρίζουμε σε μπάλες όσο ένα καρύδι. Πλάθουμε σε κορδόνια και τυλίγουμε σε σχήμα σπείρας ή σε διαφορά σχήματα.
Αφού τελειώσουμε με όλα ξεκινάμε να τηγανίζουμε. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνουμε σε δόσεις τα λαλάγγια και ψήνουμε 3 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.
Όταν είναι έτοιμα, βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Μπορούμε να απολαύσουμε με μέλι, κανέλα και καρύδια ή ζάχαρη με κανέλα ή ακόμα με τυρί και ελιές. Επίσης, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε ένα τάπερ για να τα έχετε και τις επόμενες ημέρες….
Ειδήσεις σήμερα
Γιάννης Αϊβάζης: Πιπεράτες αποκαλύψεις – «Η πρώτη φορά με τη Μαρία ήταν μαγική»