Υλικά -Ψαρόσουπα
1 κιλό μπακαλιαράκια
4 καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες
4 κολοκυθάκια κομμένα σε χοντρές φέτες
4 πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένα σε χοντρές φέτες
1 πράσο κομμένο σε φέτες
½ κομμάτι σελινόριζα κομμένο σε καρέ
4 κλωνάρια σέλινο
100 ml ελαιόλαδο
100 γρ. ρύζι γλασέ
Αλάτι & πιπέρι
Ξύσμα από τζιντζέρ
Ξύσμα λεμονιού
Χυμό από δύο λεμόνια
Για το λαδολέμονο
100 ml ελαιόλαδο
Χυμό από δυο λεμόνια
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα καρότα, τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, το κρεμμύδι, το πράσο, τη σελινόριζα, το σέλινο και συμπληρώνουμε με νερό, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αλατίζουμε. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα τα ψάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα το ψάρι και τα λαχανικά σε μία πιατέλα. Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα υλικά για το λαδολέμονο και περιχύνουμε το ψάρι και τα λαχανικά.
Σουρώνουμε τον ζωμό και μεταφέρουμε σε μία καθαρή κατσαρόλα. Προσθέτουμε μερικά λαχανικά και ψάρι λιωμένα, το ξύσμα από το τζίντζερ και ξανά βάζουμε στη φωτιά και βράζουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρουμε την σούπα ζεστή και σε κάθε πιάτο προσθέτουμε λαχανικά και κομμάτια από το ψάρι.
Ειδήσεις σήμερα
Αλεξάνδρα Νίκα: Το βίντεο με τον γιο της που έκανε τους followers της να λιώσουν
Τηλεθέαση: Το φινάλε του Maestro, ο Μουτσινάς που δεν σώζεται και οι σειρές που παλεύουν