Υλικά – Βασιλόπιτα
200 ml ελαιόλαδο
400 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
200 γρ. γιαούρτι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Ξύσμα από δυο μανταρίνια
200ml χυμό πορτοκάλι και μανταρίνι
500γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
20γρ. μπεικιν παουντερ
Διαδικασία
Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε το γιαούρτι και στη συνέχεια το ξύσμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ και ρίχνουμε εναλλάξ με το χυμό.
Σε ένα στρογγυλό ταψί αλείφουμε με βούτυρο και απλώνουμε μια λαδόκολλα, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ξύνουμε στην επιφάνεια λίγο ακόμα ξύσμα πορτοκαλιού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 170 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου, δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν τα 45 λεπτά. Τσεκάρουμε αν είναι έτοιμο, βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο της βασιλόπιτας. Αν βγει καθαρό, είναι έτοιμη. Διαφορετικά συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμα.
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε, δεν ξεχνάμε να βάλουμε το φλουρί, ανασηκώνουμε τη βασιλόπιτα και πιέζουμε σε ένα σημείο το φλουρί.
Αν την φτιάξετε ως κέικ, μπορείτε να φτιάξετε και κάποιο ωραίο γλάσο και για περιχύσετε από πάνω! Διαφορετικά, τολμήστε να διακοσμήσετε με τρούφα σοκολάτας ή με toppings που αρέσουν στα παιδιά σας….
Ειδήσεις σήμερα
Η Γη της ελιάς: Σκίζει σε νούμερα αλλά πέφτει κόφτης στα επεισόδια – Ο λόγος
Νέα επανασύνδεση για το πρώην ζευγάρι Άφλεκ – Γκάρνερ; [εικόνες]