Yλικά – Πουτανέσκα
3 ελαιόλαδο
1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
400 γραμμ. ντομάτα κονκασέ
5 φιλέτα αντζούγιας ψιλοκομμένα
120 γραμμ. μαύρες ελιές Καλαμών (χωρίς κουκούτσι)
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη ψιλή ξαρμυρισμένη
300 γραμμ. σπαγγέτι
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Βάζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά να βράσουν και ξεκινάμε τη σάλτσα μας. Σε ένα μέτριο τηγάνι αντικολλητικό βάζετε το ελαιόλαδο. Όταν ανέβει η θερμοκρασία του λαδιού, προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε.
Μετά βάζετε το σκόρδο, τις αντζούγιες και το μπούκοβο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για αλλά 2 λεπτά.
Σβήνετε με την τομάτα κονκασέ και προσθέτετε, τις ελιές και την κάπαρη. Βράζετε για λίγο και προσθέτετε αν χρειαστεί λίγο νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν. Προσθέτετε τα ζυμαρικά απευθείας από την κατσαρόλα με μια τσιμπίδα, Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.