Υλικά – Τσιτσανόπιτα
6 αυγά
100ml ελαιόλαδο
200 γρ. γιαούρτι
200ml γάλα
300 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
500 γρ. φέτα
300 γρ. φρέσκο ανθότυρο
Μια πρέζα αλάτι
Πιπέρι
Για πασπάλισμα
Φρυγανιά τριμμένη
Διαδικασία
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με ένα σύρμα, στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γάλα και το γιαούρτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι και ρίχνουμε σταδιακά μέσα στο μείγμα. Προσθέτουμε τη φέτα και το ανθότυρο θρυμματισμένα και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με φρυγανιά, αδειάζουμε μέσα το μείγμα, ρίχνουμε στην επιφάνεια ελάχιστη ακόμα τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά. Αφήνουμε την τυρόπιτα να κρυώσει εντελώς, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Ειδήσεις σήμερα
Ηράκλειο: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 32χρονο πυροσβέστη που βρέθηκε νεκρός σε φαράγγι