Γλυκό ψυγείου με αρωματική κρέμα μαστίχα
Υλικά
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
100 γρ. κόρν φλάουερ
150 γρ. ζάχαρη
½ κουταλάκι ζάχαρη
¼ κουταλάκι κόκκους μαστίχα
60 γρ. βούτυρο
1 κρόκο αυγό
Για το σερβίρισμα
200 γρ. μπισκότα τύπου digestive
100 γρ. γλυκό βύσσινο ή φράουλα
Για το πασπάλισμα
Θρυμματισμένο φιστίκι Αίγινας
Διαδικασία
Για την κρέμα, κρατάμε μία κούπα γάλα και το υπόλοιπο αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη. Σε ένα Μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, το κόρν φλάουερ και τον κρόκο και χτυπάμε με ένα σύρμα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και πριν βράσει το γάλα ρίχνουμε το μείγμα με το αυγό. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου καθώς και την μαστίχα αφού πρώτα έχουμε θρυμματίσει με την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα σκεύος και καλύπτουμε μεμβράνη που θα εφάπτεται πάνω στην κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς. Αφού κρυώσει χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
Για να στήσουμε το γλυκό: Χρησιμοποιούμε ποτήρια ή γυάλινα βαζάκια, ρίχνουμε στον πάτο θρυμματισμένα μπισκότα και ένα κουταλάκι βύσσινο, απλώνουμε δύο κουταλιές κρέμα και δημιουργούμε άλλη μια στρώση. Αφήνουμε τα βαζάκια στο ψυγείο για 3 ώρες και σερβίρουμε με φιστίκι.
Λεμονόπιτα – καλοκαιρινά γλυκά
Υλικά
Κρέμα
400 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. άχνη ζάχαρη
250 ml κρέμα γάλακτος
Χυμό από δύο λεμόνια
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Για το παντεσπάνι
5 αυγά
150γρ. ζάχαρη
160γρ. αλεύρι
20γρ. μπεικιν παουντερ
2 βανίλιες
Για το πασπάλισμα
Ινδοκάρυδο
Ξύσμα λεμονιού
Διαδικασία
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα αυγά και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπεικιν παουντερ και τις βανίλιες αφού πρώτα έχουμε κοσκινίσει, ανακατεύουμε απαλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα για 20 λεπτά. Αφήνουμε στη άκρη να κρυώσει.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το τυρί κρέμα παγωμένο και την άχνη ζάχαρη. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε σταδιακά τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε, ρίχνουμε στην συνέχεια τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Μελομακάρονα με σιμιγδάλι - Εγγυημένο αποτέλεσμα, τέλεια υφή και γεύση
Αφού έχει κρυώσει το παντεσπάνι μας, ξεφορμάρουμε και κόβουμε προσεκτικά στη μέση. Βάζουμε το πάνω μέρος από το παντεσπάνι σε μια πιατέλα και απλώνουμε τη μισή κρέμα, τοποθετούμε το άλλο παντεσπάνι και στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα προσεκτικά. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες. Όταν είναι έτυμο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με ινδοκάρυδο και ξύσμα λεμονιού.
Γιαουρτογλυκό με ζελέ φράουλα – καλοκαιρινά γλυκά
Υλικά
Για την κρέμα
200 γρ. ζελέ φράουλα
250 γρ. νερό ζεστό
250 γρ. νερό κρύο
800 γρ. γιαούρτι
Για τον ζελέ
100 γρ. ζελέ φράουλα
200 γρ. νερό ζεστό
200 γρ. νερό κρύο
Για το σερβίρισμα
Φράουλες
Διαδικασία
Ένα από τα ωραιότερα καλοκαιρινά γλυκά… Σε ένα μπολ βάζουμε το ζελέ και προσθέτουμε το ζεστό νερό, ανακατεύουμε πολύ μέχρι να λιώσει το ζελέ και συμπληρώνουμε με το κρύο νερό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς. Αφού κρυώσει, ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα σκεύος και αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να πήξη.
Στη συνέχεια όταν παγώσει η κρέμα φτιάχνουμε το ζελέ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζελέ με το ζεστό νερό μέχρι να λιώσει και ρίχνουμε το κρύο νερό, ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και με μια κουτάλα ρίχνουμε προσεκτικά πάνω στη κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει και σερβίρουμε με τις φρέσκιες φράουλες.
Ειδήσεις σήμερα
Κωνσταντίνος Αργυρός: Το πολυτελές σπίτι που θα στεγάσει την οικογένειά του με την Αλεξάνδρα Νίκα