Μους σοκολάτας – Για τους λάτρεις των γκουρμέ
Σε κατσαρολάκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων βράζεις 1 φλιτζάνι νερό. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζεις 225 γρ. κουβερτούρα και 3 κ.σ. ζάχαρη και ρίχνεις τα 3/4 φλιτζ. βρασμένο νερό. Ανακατεύεις να λιώσει καλά η κουβερτούρα. Για να κρύωσει το μείγμα, βάλε το μπολ αυτό σε ένα μεγαλύτερο μπολ με κρύο νερό και παγάκια. Με σύρμα ή καλύτερα με μίξερ χειρός χτυπάς τη μους για 3 λεπτά, μέχρι να πήξει καλά και να γίνει σαν κρέμα. Τρως αμέσως ή αποθηκεύεις στο ψυγείο!
Τρουφάκια – Από τα πιο εύκολα γλυκά
Χτυπάς στο μούλτι 1 συσκευασία μπισκότα με γέμιση σοκολάτας μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτεις 225 γρ. τυρί κρέμα και ξαναχτυπάς μέχρι να γίνουν κρέμα. Πλάθεις με τα χέρια σου σε στρογγυλά μέτρια μπαλάκια (σαν κεφτεδάκια) και τα βάζεις σε ένα ταψάκι. Πασπαλίζεις με ινδική καρύδα ή κακάο να πάει παντού, τα βάζεις στην κατάψυξη για 20 λεπτά και μετά απολαμβάνεις. Τα τρουφάκια διατηρούνται στο ψυγείο.
Μπράουνι – Για όσους αγαπούν τα γλυκά και τη σοκολάτα
Σε ένα μπολ ανακατεύεις πολύ καλά 1 φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού (δηλαδή μία συσκευασία των 250 γρ.), 10 κ.σ. αλεύρι και 2 αυγά. Αν θέλεις, χρησιμοποίησε μίξερ χειρός. Όταν ενσωματωθούν τα υλικά, ρίχνεις το μείγμα σε ταψί που έχεις στρώσει λαδόκολλα ή έχεις αλευρώσει και βουτυρώσει (για να μην κολλήσει το brownie). Για μεγαλύτερη αλητεία, στρώνεις στη βάση του ταψιού σοκολατένια μπισκότα. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 30 λεπτά. Τσεκάρεις με ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ ότι έχει ψηθεί καλά (δηλαδή να μην μένουν υπολείμματα στο μαχαίρι) και βγάζεις από τον φούρνο. Περιμένεις να κρυώσει 10 λεπτά και σερβίρεις.
Ειδήσεις σήμερα
Σία Κοσιώνη: Ανακαλύψαμε το υπέροχο σπίτι της με τον Κώστα Μπακογιάννη
Survivor: Το υπέρογκο ποσό που θα πάρει η Μαρία Αντωνά
Νέα κρίση στο παλάτι – Ο βασιλιάς Κάρολος προσπαθεί να μαζέψει Καμίλα και Γουίλιαμ
Ο άγνωστος καβγάς Βίσση – Καρβέλα: «Με παράτησε κι έφυγε» – Τι συνέβη;