Υλικά – Τραγανές κοτομπουκιές με πατάτες στο air fryer
- 50 γρ. αλεύρι
- ½ κ.τ.γ σκόρδο σε σκόνη
- ½ κ.τ.γ καπνιστή πάπρικα
- 1-2 αυγά χτυπημένα
- 120 γρ. τριμμένη φρυγανιά panko
- 3 στήθη κοτόπουλου
- Κέτσαπ, για σερβίρισμα
- Αλάτι,πιπέρι
Για τις πατάτες
- 6 πατάτες
- Αλάτι,πάπρικα
- Παρμεζάνα
Διαδικασία
Ανακατέψτε το αλεύρι, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, ½-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι σε ένα μπολ.
Βάλετε τα χτυπημένα αυγά σε ένα άλλο μπολ και τη φρυγανιά σε ένα τρίτο. Αλευρώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Μετά τα βάζουμε στο αυγό αυγό και τέλος την τριμμένη φρυγανιά.
Αφήνουμε στην άκρη σε ένα δίσκο. Ψεκάζουμε με ηλιέλαιο η ελαιόλαδο τις κοτομπουκιές. Ζεσταίνουμε τη φριτέζα στους 200 C και στη συνέχεια μαγειρεύουμε τις κοτομπουκιές σε μία στρώση (μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε σε παρτίδες) για 10-12 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν. Σερβίρετε με κέτσαπ, αν θέλετε.
Για τις πατάτες: Κόβουμε τις πατάτες μπαστουνάκια. Τις βάζουμε σε κρύο νερό για 10 λεπτά. Τις σουρώνουμε. Βάζουμε αλάτι, πάπρικα και ψεκάζουμε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 12 λεπτά, ανοίγουμε το air fryer τις ανακατεύουμε. Ψήνουμε για αλλά 10 λεπτά έως ότου πάρουν χρώμα.
Όταν τις βγάλουμε τρίβουμε παρμεζάνα απο πάνω.
Ειδήσεις σήμερα