Υλικά – παγωτό καραμέλας
250γρ.( κουτάκι) φυτική σαντιγί
395γρ. γάλα καραμελώμενο ζαχαρούχο
410γρ. γάλα εβαπορέ
½ κουταλάκι θαλασσινό αλάτι
2 βανίλιες
Σάλτσα καραμέλας
100γρ. ζάχαρη μαύρη
75γρ. βούτυρο αγελαδινό
200γρ. κρέμα γάλακτος
Για σερβίρισμα
Κάσιους ή αμύγδαλα ή φιστίκια
Διαδικασία
Στο μίξερ βάζουμε τη σαντιγί και χτυπάμε πολύ καλά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το καραμελώμενο ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα εβαπορέ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Βάζουμε τη βανίλια και το αλάτι και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Βγάζουμε από την κατάψυξη και χτυπάμε ξανά στο μίξερ. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για άλλες δυο φορές. Αφήνουμε τέλος για 5 περίπου ώρες να παγώσει εντελώς.
Για τη σάλτσα καραμέλας: Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη μαζί με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει χρώμα. Ζεσταίνουμε ελάχιστα σε ξεχωριστό σκεύος τη κρέμα γάλακτος.
Αποσύρουμε από τη φωτιά τη ζάχαρη που έχει καραμελώσει και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε με σύρμα πολύ καλά και ξανά βάζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Ψήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Σερβίρουμε το παγωτό με τη σάλτσα καραμέλας και θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς.
Ειδήσεις σήμερα
Ζήνα Κουτσελίνη: Οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – Οι επώνυμες που ρίχνουν τα βέλη τους
Survivor: Με πόσα λεφτά αποχωρούν οι παίκτες του ριάλιτι – Η Δαλάκα σαρώνει τα πάντα
«Poor Things»: Η Οσκαρική ενδυματολόγος του Γιώργου Λάνθιμου μιλάει στον «Ε.Τ.»