Υλικά – Τυρόψωμο
Για την ζύμη
100 ml γάλα
200 ml νερό
50 ml ελαιόλαδο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
½ κουταλάκι ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
500 γρ. αλεύρι σκληρό
Για την γέμιση
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
Για το άλειμμα
1 αυγό
50 ml γάλα
30 γρ. λιωμένο βούτυρο
Για πασπάλισμα
Σουσάμι
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, το νερό, την ζάχαρη, το ελαιόλαδο και την μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε σταδιακά μέσα στο μπολ. Ζυμώνουμε πολύ καλά ώσπου να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα περίπου να φουσκώσει.
Μετά από την 1 ώρα πλάθουμε λίγο την ζύμη και την χωρίζουμε σε 6 ίσα ζυμάρια. Παίρνουμε ένα ζυμάρι στο χέρι μας, ανοίγουμε λίγο το ζυμάρι και τοποθετούμε στην μέση μια κουταλιά φέτα. Κλείνουμε προσεκτικά και πλάθουμε σε μπάλα.
Αυτά είναι τα καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης
Λαδώνουμε ένα ταψάκι και μεταφέρουμε τις μπάλες από ζυμάρι. Αφήνουμε μέσα στο ταψί για 30 λεπτά να φουσκώσουν. Αφού έχουν φουσκώσει, σε ένα μπολάκι χτυπάμε το αυγό, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Με ένα πινέλο αλείφουμε με το μείγμα όλη την επιφάνεια.
Τέλος, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Ειδήσεις σήμερα
Famagusta: Οι συντελεστές της σειράς απαντούν για πρώτη φορά στα σχόλια των Τούρκων
Τα ζώδια την Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου
Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ασημένιος ο Τσαπατάκης στην κολύμβηση