Ε λοιπόν σου έχω την απάντηση για το τι τρώμε τα Θεοφάνεια
Όπως θα διαπιστώσεις και μόνος/μόνη σου, σε πολλά μέρη της Ελλάδας, είθισται την ημέρα των Φώτων να τρώνε ψάρι όμως αυτό δεν είναι δεσμευτικό, ούτε “επιβάλλεται” από την θρησκεία μας. Είσαι ελεύθερος να επιλέξεις ότι θες, αν θέλεις όμως να ακολουθήσεις την παράδοση, καλό είναι να επιλέξεις ένα ψαράκι για το τραπέζι σου, που μόνο καλό θα σου κάνει μετά το μπόλικο και λιπαρό φαγητό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Τα φαγητά για τα Θεοφάνεια:
Τσιπούρα στο φούρνο με λαχανικά
Τσιπούρα στο φούρνο με ολόφρεσκα λαχανικά! Μια από τις αγαπημένες μου συνταγές για τα ελαφριά καλοκαιρινά φαγητά! Η τσιπούρα είναι ψητή, ελαφριά και μόνο με λαχανικά για εσένα που προσέχεις!
Σαλάτα Αθηναϊκή
Η αθηναϊκή σαλάτα για όσουν δεν ξέρουν τι είναι, θα τους πως ότι είναι ένα μοναδικό πιάτο, γεμάτο θρεπτικά συστατικά που κουβαλά την αίγλη της Αθήνας του 1970! Αποτελούσε ένα από τα βασικά πιάτα σε μπουφέδες και συνεστιάσεις και η διακόσμησή της ήταν θέμα συζήτησης στους καλούς κύκλους των Αθηνών! Ήρθε η στιγμή να θυμηθούμε την αθηναϊκή σαλάτα και με αυτή την υπέροχη συνταγή!
Λαβράκι στον φούρνο
Πεντανόστιμο λαβράκι στον φούρνο με λαχανικά που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους! Το λαβράκι από πλευράς διατροφικής αξίας ανήκει στα περιζήτητα ψάρια της Μεσογείου, καθώς είναι πλούσιο στα λιπαρά οξέα Ω3. Μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους, πχ. στη σχάρα, στον ατμό και στον φούρνο κα.
Ειδήσεις σήμερα