Υλικά – μπουγάτσα με κιμά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 πράσο το λευκό του μέρος ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 50 ml λευκό κρασί
- 100 γραμμ. μπεσαμέλ σφιχτή
- 1 κρόκο αβγού
- 70 γραμμ. κασέρι τυρί τριμμένο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 500 γραμμ. κιμά μόσχου περασμένο δυο φόρες από την μηχανή του κιμά
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 150 γραμμ. βούτυρο γάλακτος
- Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς ( όταν βάλετε την μπουγάτσα να την ψήσετε τον κατεβάζετε στους 180). Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τον κιμά, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε την ζάχαρη, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και ανακατεύετε, σοτάρετε για 5 λεπτά σε μέτρια προς χαμάλη φωτιά, μετά σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το μοσχοκάρυδο και κλείνετε με το καπάκι το τηγάνι για περίπου 5 λεπτά. Βάζετε τον κιμά σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα επιπλέον υγρά. Προσθέτετε την μπεσαμέλ, τον κροκό του αβγού και το τριμμένο κασέρι.
Ανακατεύετε καλά και βάζετε την φάρσα του κιμά στο ψυγείο για να σφίξει. Βουτυρώνετε στον πάγκο εργασίας ένα φύλλο πολύ καλά. Βάζετε στο κέντρο του μισό φύλλο βουτυρωμένο και αυτό, απλώνετε από πάνω την γέμιση του κιμά και τον απλώνετε στο κέντρο για να κάνετε μια επιφάνεια τετράγωνη και μετά βάζετε από πάνω το άλλο μισό φύλο, βουτυρωμένο και αυτό καλά. Κλείνετε την μπουγάτσα σταυρώνοντας το εξωτερικό φύλο και φτιάχνετε ένα τετράγωνο σχήμα.
Αυτά είναι τα καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης
Βάζετε στον πάγκο ένα νέο φύλλο και το βουτυρώνετε και αυτό πολύ καλά. Βάζετε μέσα σε αυτό την τετράγωνη μπουγάτσα που είχατε κάνει πριν και την διπλώνετε στο νέο φύλλο για μια ακόμα φόρα. Τοποθετείτε την μπουγάτσα σε βουτυρωμένο ταψί και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά περίπου.
Ειδήσεις σήμερα
Οι τρεις καθημερινές σειρές που θα τινάξουν τη μπάνκα της τηλεθέασης
Μέγκαν Μαρκλ – Πρίγκιπας Χάρι: Τρέμουν στο παλάτι για τη νέα τους συνέντευξη
H Aegean αναστέλλει τις πτήσεις για Τελ Αβίβ και Βηρυτό λόγω της έκρυθμης κατάστασης