Υλικά – σοκολατάκια με μπισκότα
Για το μείγμα
200 γρ. μπισκότα γεμιστά βανίλια «Επιλογή μου»
180 γρ. τυρί κρέμα «Επιλογή μου»
20ml κονιάκ
80 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
50 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
Για την επικάλυψη
400 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. φουντούκια θρυμματισμένα
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
150 γρ. λευκή σοκολάτα προαιρετικά
Διαδικασία
Σε ένα multi ρίχνουμε τα μπισκότα και θρυμματίζουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μία πάστα. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε τα χοντροκομμένα φουντούκια και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και μεταφέρουμε σε ένα δίσκο με αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα. Εντωμεταξύ ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και μεταφέρουμε σε ένα μεταλλικό μπολ. Βάζουμε το μπολ πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Όταν είναι έτοιμη, αποσύρουμε το μπολ από την κατσαρόλα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα θρυμματισμένα φουντούκια. Βουτάμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα τα σοκολατάκια να καλυφθούν από όλες τις πλευρές. Τοποθετούμε ξανά στον δίσκο με το αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσουν εντελώς.
Εάν θέλουμε να δημιουργήσουμε λευκά σχέδια πάνω από τα σοκολατάκια λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί και με ένα κουτάλι ραντίζουμε πάνω τα σοκολατάκια πριν βάλουμε στο ψυγείο. Καλή επιτυχία!
Ειδήσεις σήμερα
Η πριγκίπισσα Κέιτ έλειπε από τον γάμο του Δούκα του Γουέστμινστερ αλλά ο Γουίλιαμ δεν την ξέχασε!
Αλλάζουν τα πάνελ των εκπομπών την επόμενη χρονιά – Οι πρώτες πληροφορίες
Τα ζώδια το Σάββατο 08 Ιουνίου
Γιάννα Αγγελοπούλου: Βραβεύτηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών
Χριστόφορος Παπακαλιάτης: «It’s A Wrap» το τελευταίο γύρισμα του Μaestro στους Παξούς [εικόνες]
Μωβ μέδουσες: Τι κάνουμε αν μας τσιμπήσουν – Τα συμπτώματα