Υλικά – Γεμιστά με θαλασσινά
4 μεσαίες ντομάτες
4 πράσινες πιπεριές
2 πιπεριές φλωρίνης
Για τη γέμιση
80ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
400 γρ. ανάμεικτα θαλασσινά
150γρ. ρύζι γλασέ
20 ml ούζο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι & πιπέρι
Ζάχαρη
Για το ταψί
100ml ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι νερό
Διαδικασία
Πλένουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Κόβουμε τα καπάκια και αδειάζουμε την σάρκα με ένα κουταλάκι ή το ειδικό εργαλείο. Στις ντομάτες πασπαλίσουμε εσωτερικά με λίγη ζάχαρη. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ρίχνουμε τα θαλασσινά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Αυτά είναι τα καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε, σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί. Βάζουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες ψιλοκομμένες και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τα λαχανικά έως τα 3/4. Στο ταψί, αλατίζουμε εξωτερικά λίγο τα λαχανικά και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μισό φλιτζάνι νερό. Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για μια ώρα.
15 λεπτά πριν να είναι έτοιμο, ξεσκεπάζουμε για να πάρουν χρώμα.
Τομ Χανκς – Ρίτα Γουίλσον: Διέρρηξαν το σπίτι τους στο Λος Άντζελες
Βρετανία: 378 συλλήψεις μετά από μια εβδομάδα βίαιων ταραχών από ακροδεξιούς
Το διαζύγιο Λόπεζ – Άφλεκ: Δεν έχουν επικοινωνία πλέον