Red velvet cake
Υλικά
800 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
800 γραμμ. ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
5 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
228 γραμμ. ηλιέλαιο
450 γραμμ. ξινόγαλο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
350 γραμμ. βούτυρο λιωμένο, αλλά όχι ζεστό
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλια
2 κουταλιές της σούπας κόκκινο χρωματισμό τροφίμων
Για το γλάσο με το τυρί κρέμα
680 γραμμ. τυρί κρέμα μαλακό
460 γραμμ. βούτυρο φρέσκο μαλακό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα πορτοκαλιού
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
350 γραμμ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
Διαδικασία
Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 180 και ετοιμάζουμε 3 ταψιά ή αποσπώμενες φόρμες των 20-22 εκατοστών, περασμένα ελαφρώς με βούτυρο λιωμένο. Βεβαιωθείτε ότι τα κρύα συστατικά είναι όλα σε θερμοκρασία δωματίου.
Για να φτιάξουμε ένα από τα πιο αγαπησιάρικα γλυκά, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με το λάδι, το ξινόγαλο, το ξύδι, το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια και το κόκκινο χρώμα και στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, τη σκόνη κακάου και το αλάτι στο μπολ του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε το μείγμα αυγών στο μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα, για περίπου ένα λεπτό ή μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χωρίζουμε το μείγμα στα ταψιά και τα ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά ή μέχρι να εμφανιστεί καθαρή μια οδοντογλυφίδα, όταν την βάλουμε στο κέντρο του κέικ.
Για το γλάσο με το τυρί κρέμα: Βάζουμε το μαλακό βούτυρο στο μπολ του αναμικτήρα με το σύρμα και μαζί την κρέμα, χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο και να μην έχει σβώλους. Προσθέτουμε κοσκινισμένη την ζάχαρη άχνη, ένα φλιτζάνι τη φορά μέχρι να συνδυαστεί ανακατεύοντας αργά.
Προσθέτουμε το εκχύλισμα πορτοκαλιού και το αλάτι στο γλάσο και το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Αφρατεύουμε το γλάσο. Με το παγωμένο τυρί κρέμας, πρέπει νακαλύψουμε τα κομμάτια του κέικ ανάμεσα, πλάγια και από πάνω.
Θεϊκή σοκολατόπιτα – Τα πιο αγαπησιάρικα γλυκά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Υλικά
300 γραμμ. βούτυρο αγελαδινό (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
350 γραμμ. ζάχαρη
6 αυγά
260 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γραμμ. κακάο σε σκόνη
1 σφηνάκι κονιάκ
200 ml γάλα
1 βανίλια σκόνη
Για το σιρόπι της σοκολατόπιτας
600 γραμμ. ζάχαρη
400 νερό ζεστό
100 γραμμ. κακάο σε σκόνη
200 ml νερό
Για το σοκολατένιο γλάσο
250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 γραμμ. κρέμα γάλακτος
50 γραμμ. βούτυρο φρέσκο
Διαδικασία
Για το σιρόπι: Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε τα 600 γραμμ. ζάχαρη και τα 400 ml νερό να βράσει. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το κακάο με τα 200 ml νερό προσθέτοντας σε δόσεις το νερό και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός να διαλυθεί και να γίνει πάστα. Όταν ζεσταθεί το σιρόπι μας, προσθέτουμε και το διαλυμένο κακάο το ανακατεύουμε με ένα σύρμα και το βράζουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
Για το κέικ σοκολάτας: Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη καλά μέχρι να ασπρίσει. Αν όμως δεν έχεις μίξερ ή δεν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις κάνε όλα τα βήματα προσθέτοντας τα υλικά ένα ένα σε μπολ και χτύπησε τα με το χέρι.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα. Μόλις ομογενοποιηθεί το βούτυρο, η ζάχαρη & τα αυγά και αφού έχουμε κοκκινήσει το κακάο, το μπέικιν & τη βανίλια, τα προσθέτουμε και ανακατεύουμε συνεχώς και μετά προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και αυτό σιγά σιγά για να έχουμε ένα από τα ωραιότερα γλυκά.
Μόλις ενωθούν προσθέτουμε το γάλα και το κονιάκ. Χτυπάμε για αλλά 2 λεπτά να γίνουν μια ενιαία ρευστή ζύμη Αδειάζουμε το μείγμα σε ενα τετράγωνο ταψάκι (35Χ25) που το έχουμε περάσει με βούτυρο και κακάο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 45 λεπτά.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι στο κέντρο (πρέπει να βγαίνει στεγνό). Κόβουμε το ζεστό κέικ σε 12 ορθογώνια κομμάτια και τα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε το κέικ να απορροφήσει όλο το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν βάλουμε το γλάσο από πάνω.
Για το γλάσο σοκολάτας: Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος (δεν πρέπει να βράσει). Περιχύνουμε τη κουβερτούρα με την ζεστή κρεμά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για να λιώσει η σοκολάτα.
Τέλος προσθέτουμε και το κρύο βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με το γλάσο το κέικ. Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και μετά το σερβίρουμε με συνοδεία ένα παγωτό κρεμά η βανίλια, γαρνίρουμε με φουντούκια ψιλοκομμένα. Έτοιμο ένα από τα ωραιότερα γλυκά!
Ειδήσεις σήμερα
Καινούργιου, Τσιμτσιλή, Μπόμπα – Πώς να αντιγράψετε τα look τους την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Μέγκαν Μαρκλ: Το προφίλ του κοριτσιού της διπλανής πόρτας που λανσάρει
Survivor: Σφαγή με Ασημίνα και Σταυρούλα – Σκληρές δηλώσεις