Τα αμύγδαλα, τα καρύδια, το ρόδι που μπαίνουν ως προσθήκη, αλλά και η κανέλα, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία και βιταμίνες. Είναι ιδανικά για το πρωινό σας για να σας δώσουν την ενέργεια που χρειάζεστε! Ο Πέτρος Συρίγος έχει την τέλεια συνταγή…
Υλικά – Κόλυβα
- 400 γρ. σιτάρι
- 150 γρ. τριμμένο καρύδι
- 150 γρ. σταφίδα μαύρη ;h ξανθή
- 350 γρ. ζάχαρη άχνη
- 150 γρ. αμύγδαλα
- 1 ρόδι τα σπόρια του
- 100 γρ. σουσάμι
- 3 κ.τ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.τ.σ κανέλα
- 4 κ.τ.σ κουκουνάρι
Διαδικασία
Ξεκινήστε βάζοντας το σιτάρι σε μπόλικο νερό, με 1 κ.τ.γ σόδα μαγειρικής, να μουλιάσει για 12 ώρες. Αυτό το κάνουμε για να φουσκώσει ομοιόμορφα, γιατί αν το βάλουμε απευθείας να βράσει δεν θα βγει στρογγυλό και θα σπάει.
Όταν περάσουν οι 12 ώρες, ξεπλένουμε καλά το σιτάρι αλλάζοντας 2-3 φορές το νερό και το σουρώνουμε. Βράζουμε για 35-40 λεπτά σε βραστό νερό και σουρώνουμε.
Βάζουμε στον πάγκο μας μια πετσέτα, από πάνω ρίχνουμε το σιτάρι και από πάνω το καλύπτουμε με άλλη μια πετσέτα. Αυτό το κάνουμε γιατί πρέπει να βγάλει όλα του τα υγρά και να στεγνώσει τελείως, καλό θα είναι να το κρατήσουμε 12 ώρες έτσι για να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχει υγρά.
Τρίβουμε τα καρύδια και τ’ αμύγδαλα στο μούλτι ή τα ψιλοκόβουμε πολύ καλά με το μαχαίρι, όχι να γίνουν σκόνη. Κόβουμε τη σταφίδα με το μαχαίρι σε μικρότερα κομμάτια. Βάζουμε σε ένα τηγανάκι το σουσάμι να καβουρδιστεί, το βγάζουμε και όταν κρυώσει το λιώνουμε με ένα γουδί να γίνει σκόνη.
Βάζουμε στο σκεύος που θέλουμε το σιτάρι και από πάνω ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός την άχνη. Σκεπάζουμε με την άχνη και τέλος με τα κουφέτα.
Ειδήσεις Σήμερα
Η ανακοίνωση βόμβα από τον ΣΚΑΪ – Πιάνει τον ανταγωνισμό «στον ύπνο»