Υλικά – Καλαμάκια κοτόπουλο με μαρινάδα
6 μπούτια φιλέτο κοτόπουλο
300 γρ στραγγιστό γιαούρτι
1 κ.τ.σ σκόρδο σκόνη
1 κ.τ.σ πάπρικα καπνιστή
2 κ.τ.σ χυμό λεμόνι
2 κ.τ.σ κρασί λευκό
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ, ανακατεύουμε. Κόβουμε σε μπουκιές το κοτόπουλο και το βάζουμε και αυτό στο μπολ. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 4-6 ώρες να μαριναριστεί. Περνάμε σε ξυλάκια και ψήνουμε.
Υλικά – Χοιρινά μπριζοκάλαμα
1500 γρ χοιρινό λαιμό
Αλάτι, πιπέρι
Πάπρικα
2 σκ. σκόρδο
Θυμάρι
Διαδικασία
Ζητάμε από τον χασάπη μας χοιρινό λαιμό. Να μας το κόψει σε φέτες πάχους 1 1/2 δάχτυλο να το χτυπήσει με το σφυρί ή να το περάσει απ τη μηχανή του σνίτσελ. Αυτό θα μας μαλακώσει το κρέας. Έπειτα το κόβουμε σε λωρίδες και μετά κάθετα ώστε να πάρουμε μικρές μπουκιές πλατιές. Έπειτα του κάνουμε μια μαρινάδα βάζοντας τα σε ένα μπολ με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, σκόρδο, θυμάρι και το αφήνουμε αν μπορούμε για 1 μέρα ολόκληρη στο ψυγείο. Θα μας μαλακώσει αρκετά το κρέας. Τα περνάμε από τα ξυλάκια και ψήνουμε στο bbq.