Δοκιμάστε τα κι εσείς και θα δείτε… θα γίνουν από τα αγαπημένα σας…
Τυροπιτάκια φούρνου, με φέτα και γραβιέρα Κρήτης – Με ζύμη τραγανή σαν μπισκότο
Υλικά:
1 κούπα γιαούρτι (κάνει και στραγγιστό)
75 γρ. Λιωμένο βούτυρο (μαργαρίνη) η
ηλιέλαιο
450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.γ μπέικιν πάουτερ
1 κ.σ ζάχαρη
1κ.γ αλάτι
1 αυγό + 1 κρόκος για επαλληψη
Γέμιση:
Φέτα τριμμένη
2-3 κ.σ κίτρινο τριμμένο τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και κάνουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας. Αφήνουμε 15′-20′ λεπτά σκεπασμένη να ξεκουραστεί. Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης (50 γρ.) στα χέρια μας και ανοίγουμε με τα δάχτυλα μας ένα κύκλο.
Χαράζουμε στο κέντρο της ζύμης μέχρι τη μέση. Βάζουμε λίγη γέμιση στην άκρη και τυλίγουμε σε ένα σαλιγκάρι. Κάποια τα κάνουμε κούρου. Αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού και με πιρούνι κάνουμε σχέδιο περνώντας το ελαφρά πάνω απο το πιτάκι.
ψήνουμε σε καλά προθερμασμενο φούρνο για 20′-25′ λεπτά στους 190’C βαθμούς στον αέρα.
Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Ειδήσεις σήμερα
Σπυροπούλου: «Ο γιατρός μου είπε ότι μπορεί να μην γεννήσω το παιδί»
Κατερίνα Γώγου η «ασυμβίβαστη ποιήτρια»: Σαν σήμερα «έβαλε τέλος» στη ζωή της [Βίντεο]