Pancakes πατάτας με λουκάνικα και αυγά
Υλικά
- 3 μέτριες πατάτες
- 1 κ.τ.σ βούτυρο γάλακτος
- 1 κ.γ κορν φλαουρ
- 1 κ.γ αλάτι
- 2 λουκάνικα
- 3 αυγά
Διαδικασία
Χρειαζόμαστε ενα αντικολλητικό τηγάνι 24 εκ.. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε κρύο νερό. Με ένα ειδικό εργαλείο που κάνει πολύ λεπτό Julien τις κόβουμε και τις βάζουμε σε κρύο νερό. Αλλάζουμε το νερό 3 φορές.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στο ψυγείο. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Αδειάζουμε το επιπλέον λάδι με το λιωμένο βούτυρο και αφήνουμε πολύ λίγο. Πασπαλίζουμε τις πατάτες με 1 κ.γ αλάτι και 1 κ.γ κορν φλαουρ. Ανακατεύουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στο ζεστό τηγάνι σχηματίζοντας ένα στρογγυλό pancake.
Ψήνουμε από την μια μεριά για 5 λεπτά. Βάζουμε το καπάκι στο τηγάνι και αναποδογυρίζουμε. Ξαναβάζουμε στο τηγάνι από την άψητη πλευρά και ψήνουμε για 5 λεπτά, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το μείγμα λαδιού με βούτυρο. Βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να απαλλαγεί από το επιπλέον λάδι. Στο τηγάνι κόβουμε το λουκάνικο σε φέτες και το τσιγαρίζουμε καλά με λίγο ελαιόλαδο,αν θέλετε προσθέστε 1 σκελίδα σκόρδο. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε πάνω στην πατάτα,στο ίδιο τηγάνι τηγανίζουμε τα αυγά και τα βάζουμε και αυτά απο πάνω. Θα γίνει από τις αγαπημένες συνταγές!
Ρολό κιμά – Συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι
Υλικά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (ελιά)
- 200 γρ. ψωμί ψίχα
- 100 ml γάλα
- 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 πιπεριές πράσινες
- 1 κ.τ.γ θυμάρι φρέσκο ή ξερό
- 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 5 κ.τ.σ μαϊντανό
- 1 αυγό
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Για την γέμιση
- 5 αυγά βρασμένα
- 5 φέτες μπέικον
- 2 κ.τ.σ αλεύρι
Για τις πατάτες
Αυτά είναι τα καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης
- 1 κιλό πατάτες baby
- 1 φύλλο δάφνης
- 3 κ.τ.σ βούτυρο
- 4 κ.τ.σ θυμάρι
- Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα με το ψωμί να μουλιάσει. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο ψιλοκομμένα το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο. Όταν τελειώσει το σοτάρισμα αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το θυμάρι. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, τα υλικά από το τηγάνι, το τριμμένο τυρί, το ψωμί που έχουν στραγγίξει καλά από το γάλα, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά περίπου να γίνει αφράτος ο κιμάς μας.
Απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάγκο μας. Λαδώνουμε με ένα πινέλο. Απλώνουμε πάνω το μείγμα σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο σχήμα περίπου 30εκ. χ 22εκ. Περνάμε τα βρασμένα αυγά από αλεύρι, αυτό βοηθάει όταν κόβουμε το ρολό μας να μην ξεκολλάει από τον κιμά. Προσθέτουμε τα βρασμένα αυγά, αφού τα έχουμε τυλίξει με μπέικον.
Με τη βοήθεια της λαδόκολλας κλείνουμε σε σχήμα ρολό. Στρίβουμε τις άκρες ώστε να τυλίξουμε σαν καραμέλα. Τυλίγουμε τώρα και με αλουμινόχαρτο. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και βάλτε 1 κούπα νερό. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 175 βαθμούς. Έπειτα αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε για άλλα 10 λεπτά να πάρει χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο αφήνουμε να κάτσει 10 λεπτά και κόβουμε σε φέτες.
Για τις πατάτες: Βράζουμετις πατάτες βάζοντας σε κρύονερό μαζί με 1 φύλλο δάφνης και αλάτι. Βράζουμεγια 20 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσουνλίγο και κόβουμε στημέση. Σοτάρουμεσε βούτυρο μέχρι να πάρουν χρώμα. Τέλος, πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι. Έτοιμη μία από τις αγαπημένες μαμαδίστικες συνταγές.
Κορμός σοκολάτας – Από τις top συνταγές
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
- 100 γρ. γάλα
- 5 κ.σ ζάχαρη άχνη
- 5 κ.σ κακάο
- 2 κ.σ ινδοκάρυδο
- 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
- 1 βανίλια
- 1 κ.σ ινδοκάρυδο (πασπάλισμα)
Διαδικασία
Βάζουμε όλα μας τα υλικά, εκτός από τα μπισκότα, σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας με ένα κουτάλι και κατόπιν με τα χέρια μας, ώστε να ενσωματωθούν καλά. Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε πλαστική μεμβράνη σε μια φόρμα για κέικ, αφήνοντας περιθώριο και από τις δύο πλευρές στο πλάι.
Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και κατόπιν αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας. Σκεπάζουμε καλά και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Μόλις παγώσει, το βγάζουμε από το σκεύος, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ειδήσεις σήμερα
Η Μέγκαν Μαρκλ κάνει ζωάρα – Ο Χάρι μιλά για τον πατέρα του, εκείνη τρελαίνει με τα looks της
Τα ζώδια το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου
Ποιες σειρές παίρνουν το πράσινο φως για του χρόνου
Πώς πανηγύρισαν οι επώνυμοι την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια