Υλικά – Μπριάμ με χυλοπίτες
300 γραμμ. χυλοπίτες
Για το μπριάμ
1 μελιτζάνα
2 κολοκυθάκια
1/2 πιπεριά πράσινη
1/2 πιπεριά πορτοκάλι
1/2 πιπεριά κίτρινη
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
8 ντοματίνια ή 2 μέτριες ντομάτες
300 γραμ. τριμμένη ντομάτα
100ml ελαιόλαδο
100ml άσπρο κρασί
1/4 κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι πιπέρι
Για σερβίρισμα
200 γραμ. φέτα θρυμματισμένη
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
Διαδικασία
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μέτρια καρέ και μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, το σκόρδο, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τη τριμμένη ντομάτα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 40-45 λεπτά. Στα τελευταία 10 λεπτά ξεσκεπάζουμε για να πάρουν χρώμα. Σε μία κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία. Όταν είναι έτοιμα, σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη.
Αφού έχουν ψηθεί τα λαχανικά βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε ελάχιστο ώμο ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, τη φέτα και σερβίρουμε.
Ειδήσεις σήμερα
Μηχανογραφικό: 8 στους 10 μαθητές επιλέγουν σπουδές πριν τη Γ’ Λυκείου!
ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρό ροκ από την ομάδα Τσίπρα
Σμαράγδα Καρύδη: Το υπνοδωμάτιό της είναι αυτό που όλοι θα θέλαμε