Κάθε χρόνο, η παράδοση θέλει την κοπή της πίτας. Κι ενώ όλοι τηρούμε αυτό το έθιμο και ανυπομονούμε να δούμε ποιος θα είναι ο τυχερός της χρονιάς που θα κερδίσει το φλουρί, μετά από μια εβδομάδα, σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε όλη αυτή τη βασιλόπιτα που περίσσεψε.
Φέτος, σου δίνουμε την τέλεια ιδέα: Μετάτρεψέ την σε έναν απολαυστικό κορμό σοκολάτας…
Τα υλικά για να φτιάξεις κορμό με τη βασιλόπιτα που περίσσεψε:
- 350-400 γραμμάρια βασιλόπιτα ή όση περίσσεψε (μπορεί να είναι λιγότερα γραμμάρια αλλά όχι πολλά παραπάνω, καθώς μετά θα χαθεί η σοκολάτας και θα είναι πάλι σαν κέικ!)
- 1-1,5 κουβερτούρα υγείας
- 1 σφηνάκι κονιάκ (ή και παραπάνω, ανάλογα με τη γεύση μας)
- 1 κουτάκι 200 ml κρέμα γάλακτος
- Καρύδια, φουντούκια ή ό,τι άλλο ξηρό καρπό έχουμε (προαιρετικά)
- Φανταστικός κορμός σοκολάτας με μπισκότα χωρίς ζάχαρη!
Πώς θα φτιάξεις κορμό με τη βασιλόπιτα που περίσσεψε;
- Ξεκινάμε θρυμματίζοντας με τα χέρια μας τη βασιλόπιτα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια ελαφριά σαντιγί: Προσοχή θέλουμε να διατηρήσει την απαλή υφή της και να μην σφίξει πολύ.
- Ρίχνουμε την σαντιγί πάνω απ’ τα κομμάτια της βασιλόπιτας και ανακατεύουμε καλά.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ρίχνουμε και τη σοκολάτα στο μείγμα.
- Προσθέτουμε ξηρούς καρπούς εάν θέλουμε και το κονιάκ.
- Αναμειγνύουμε καλά όλα τα συστατικά του μείγματος και το μεταφέρουμε σε διπλή λαδόκολλα.
- Απλώνουμε το μείγμα για να δημιουργήσουμε τον κορμό, τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο σφιχτά και βάζουμε στο ψυγείο ή την κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα.
Μπορούμε εάν θέλουμε να προσθέσουμε και γλάσο σοκολάτας για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση!
Ειδήσεις σήμερα
Νέα «βόμβα» μετά τον Λεσόρ στην Ευρωλίγκα – Πού υπογράφει ο Μαλεντόν
Μέγκαν Μαρκλ: Επέστρεψε δυναμικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – Το βίντεο στο Instagram