Η διαδικασία παρασκευής του
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, το οποίο βουτυρώνετε ελαφρώς.
Βήμα 2
Στον κάδο του μίξερ ανακατεύετε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλων, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού.
Βήμα 3
Παίρνετε με 1 κουτάλι της σούπας μίγμα και το ρίχνετε στο βουτυρωμένο χαρτί ψησίματος. Ισιώνετε την επιφάνεια με ένα πιρούνι που βουτάτε σε κρύο νερό για να το απλώσετε και να του δώσετε σχήμα στρογγυλό. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με όλο το μίγμα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Όσο πιο λεπτό στρώμα απλώσετε τόσο πιο λεπτά θα γίνουν, αλλά θα είναι πιο εύθραυστα.
Βήμα 4
Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν τα μπισκοτάκια ένα ελαφρά χρυσαφί χρώμα. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε τα τουίλ στο χαρτί ψησίματος για για 1 λεπτό.
Βήμα 5
Για να πάρουν την φόρμα του κεραμιδιού βουτυρώνετε έναν πλάστη και τα μεταφέρετε με μια σπάτουλα όσο είναι ακόμα ζεστά και ευλύγιστα πάνω στον πλάστη. Τα πιέζετε ώστε να πάρουν την καμπύλη του πλάστη και τα αφήνετε να κρυώσουν. Διατηρήστε τα τουίλ σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
Ειδήσεις σήμερα
Σκάει «βόμβα» στο Survivor: Διαλύεται η κόκκινη ομάδα – Σπάει το δίδυμο Σοϊλέδη- Ταλάντσεβ [βίντεο]
Τα viral της ημέρας: Οφθαλμαπάτη αποκαλύπτει τι σας ενοχλεί περισσότερο σε έναν ερωτικό σύντροφο
Θυμάστε τον «Μιλτιάδη« από το Είσαι το ταίρι μου – Δείτε πως είναι σήμερα
Eurovision 2022: Σάλος για την τραγουδίστρια της Αλβανίας που ονειρεύεται τη Μεγάλη Αλβανία
Survivor 5 spoiler 11/5: Αυτός ο παίκτης αποχωρεί απόψε και θα πέσει πολύ κλάμα!