Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για κεφτεδάκια και είναι βέβαιο πως η μυρωδιά τους, θα «σπάσει» τη μύτη των περαστικών.
Υλικά συνταγής:
500 γραμ.κιμάς φρέσκος μοσχαρίσιος
8 φέτες ψωμί βρεγμένο και στυμμένο πολύ καλά [το ψωμί τους κάνει αφράτους μέσα ]
1 αβγό
2 κουταλ.σούπας δυόσμο (μπορείτε αντί δυόσμο μαϊντανό)
3 κουτ.σούπας ξύδι που τους αφρατεύει (το μηλόξυδο έχει πιο απαλή γεύση)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο χέρι απαραίτητα δίνει άλλη γεύση
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (αν δεν σας αρέσει μην το βάζετε)
2 κουτ,σούπας ελαιόλαδο για μέσα στο μείγμα ελαιόλαδο για το τηγάνι μπόλικο αλεύρι αλατοπίπερο
Εκτέλεση συνταγής:
Βάζετε όλα τα υλικά μαζί με το κιμά σε ένα μπόλι και ζυμώνετε πολύ καλά να γίνουν ένα.
Καλό είναι να το αφήσετε λίγο να τραβήξουν τα μυρωδικά όσο πιο πολύ μπορείτε τόσο πιο καλά.
Η γιαγιά τα ζύμωνε από το βράδυ καμιά φορά και τα έβαζε στο ψυγείο και τηγάνιζε την άλλη μέρα και μοσχομύριζε ο τόπος!
Βάζετε σε ένα αλουμινόχαρτο ή μία λαδόκολλα αλεύρι, να αποφύγετε και το πλύσιμο και πλάθεται στρογγυλά κεφτεδάκια.
Τα βάζετε γύρω γύρω από το αλεύρι να είναι έτοιμα και συγχρόνως έχετε βάλει το τηγάνι στην φωτιά με το λάδι να κάψει.
Η ποσότητα πρέπει να σκεπάζει τον μισό κεφτέ.
Αλευρώνετε και τηγανίζετε σε καυτό λάδι και μετά χαμηλώνετε για λίγο, και ξανά ανεβάζεται την θερμοκρασία, να πάρουν σκούρο χρώμα και να ξεροψηθούν και τους ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί και μετά σε πιατέλα.
Συνοδεύονται πολύ ωραία με πατάτες τηγανητές!
Μυστικό:
Έλεγε η γιαγιά ότι για να γίνουν ξεροψημένοι δεν πρέπει να τινάζουμε πολύ το αλεύρι όταν τους αλευρώνουμε και έτσι κάνουν μία ξεροψημένη κρούστα και το λάδι να είναι τουλάχιστον ως την μέση του κεφτέ.
Επίσης, το καλό ζύμωμα παίζει και αυτό το ρόλο του.Το πολύ ψωμάκι τους κάνει αφράτους και το ψιλοκομμένο μπόλικο κρεμμυδάκι χαρίζει την ωραία γεύση!
Αν ακολουθήσατε κατά γράμμα τη συνταγή για τα κεφτεδάκια, το μόνο σίγουρο είναι πως θα πείσετε και τον πιο απαιτητικό για τις ικανότητές σας στο μαγείρεμα.