Υλικά – λουκανικοπιτάκια
200 γρ. γιαούρτι (εκτός ψυγείου)
100 ml ελαιόλαδο
1 αυγό
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 κρόκος για το άλειμμα
Λουκανικάκια Κοκτέιλ
Μίξ τυριών (προαιρετικά)
Διαδικασία
Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αυγό, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός. Ρίχνουμε στο αλεύρι το αλάτι και προσθέτουμε σταδιακά μέσα στο μπολ, ζυμώνουμε για 7-10 λεπτά περίπου. Σχηματίζουμε τη ζύμη μας σε μπάλα και την τοποθετούμε σε λαδωμένο μπολ. Κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό σημείο μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Αλευρώνουμε τον πάγκο, αδειάζουμε τη ζύμη και χωρίζουμε σε 2 μέρη.
Ανοίγουμε το κάθε μέρος με έναν πλάστη σε στρόγγυλο σχήμα με πάχος 1 εκ. κόβουμε σε τριγωνάκια με τη βοήθεια ρολό πίτσας ή μαχαίρι.
Τοποθετούμε ένα λουκανικάκι σε κάθε τριγωνάκι και ρολάρουμε. Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολάκι και αλείφουμε κάθε λουκανικοπιτάκι, πασπαλίζουμε προαιρετικά με τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ειδήσεις σήμερα
Survivor: Πόλεμος φαβορί – Δαλάκα και Φάνης βγάζουν τα μαχαίρια
Βασίλισσα Λετίθια: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Η νέα εμφάνιση που δείχνει την κατάσταση
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Κέιτ Μίντλετον και Γουίλιαμ: Η αδημοσίευτη φωτογραφία πριν τη μάχη με τον καρκίνο
Eurojackpot 28/5: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης
Τηλεαστέρες σε αναμμένα κάρβουνα – Ποιες μεταγραφές μαγειρεύονται
Σοκ στον Ολυμπιακό: Χάνει τον Φαλ για το υπόλοιπο της σεζόν – Υπέστη κάταγμα κοπώσεως