Corn dogs
Υλικά
225 γραμμ. καλαμποκάλευρο
50 γραμμ. ζάχαρη
360 ml γάλα χλιαρό
190 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
2 αβγά μικρά ή ένα μεγάλο
12 λουκάνικα Φρανκφούρτης
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Βάζουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, τη ζάχαρη, το μπέικιν σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε, το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Βάζουμε τα λουκάνικα σε ένα πιάτο, αφού τα έχουμε κόψει στη μέση, και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι (ώστε να τραβήξει τα υγρά από τα λουκάνικα και να καθίσει η ζύμη πάνω).
Περνάμε ένα ένα τα λουκάνικα σε καλαμάκια. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και βουτάμε τα λουκάνικα στη ζύμη, τηγανίζουμε με καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο ανακατεύοντας συνεχώς. Σερβίρουμε με μουστάρδα, μαγιονέζα και κέτσαπ.
Πίτσα στρομπόλι
Υλικά
1 συσκευασία φύλλο ζύμης για πίτσα
10 φέτες καπνιστό χοιρινό
10 φέτες σαλάμι αέρος
10 φέτες πεπερόνι
10 φέτες μετσοβόνε
10 φέτες μοτσαρέλα
10 φύλλα βασιλικού
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
400 ml σάλτσα ντομάτας
Διαδικασία
Ανοίγουμε τη συσκευασία. Βάζουμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας και το ανοίγουμε λίγο με τον πλάστη ώστε να μεγαλώσει. Στο κέντρο βάζουμε 100 ml ποσότητα από τη σάλτσα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε 5 φέτες από τα αλλαντικά στη σειρά. Επειτα βάζουμε άλλα 100 ml σάλτσα και προσθέτουμε 5 φέτες από όλα τα τυριά στη σειρά και αυτά.
Τέλος, προσθέτουμε 5 φύλλα ψιλοκομμένο βασιλικό και μισή κουταλιά ρίγανη. Κόβουμε σε λωρίδες τις άκρες και κλείνουμε με τρόπο σταυρωτά σαν ψαροκόκαλο.
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις για 12-15 λεπτά.
Σκορδόψωμο
Υλικά
200 γραμμ. ζύμη για πίτσα
2 σκελίδες σκόρδο
100 γραμμ. ελαιόλαδο
5-6 φυλλαράκια βασιλικού
Διαδικασία
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον βασιλικό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10′.
Κλασικό μπέργκερ
Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς μία φορά περασμένος
Αλάτι & πιπέρι
2 ασπράδια αβγού
4 ψωμάκια
5-6 τρυφερά φύλλα μαρουλιού
1 ντομάτα σε φέτες
4 φέτες τυρί τσένταρ
8 φέτες μπέικον
1 κιλό πατάτες
Για τη σος
75 γραμμ. βούτυρο
2 λεπτοκομμένα σε φέτες κρεμμύδια
100 γραμμ. πιπεριές κέρατα
275 γραμμ. ζάχαρη
225 γραμμ. μηλόξιδο
1 μεγάλο καρότο σε κυβάκια
1 κουταλάκι του γλυκού μαραθόσπορο
1 κουταλάκι του γλυκού σιναπόσπορο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Διαδικασία
Για τη σος: Λιώνουμε τα 2/3 του βουτύρου σε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα μισά κρεμμύδια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα. Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες. Βάζουμε στο τηγάνι τη ζάχαρη και το μηλόξιδο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία. Ανακατεύουμε συνεχώς και προσθέτουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια, το καρότο, τον μαραθόσπορο και τον σιναπόσπορο. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι το μίγμα να γίνει σαν σιρόπι και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Βγάζουμε τη σος από τη φωτιά και σερβίρουμε, την υπόλοιπη τη φυλάσσουμε σε αποστειρωμένο γυάλινο δοχείο.
Για τις πατάτες: Οι καλύτερες πατάτες για τηγάνισμα δεν πρέπει να είναι πολύ φρέσκες (να έχουν χάσει μέρος της υγρασίας τους) και το εσωτερικό τους να είναι λευκό. Αφού τις καθαρίσουμε και τις ξεπλύνουμε, τις κόβουμε σε ροδέλες και μετά σε μπαστουνάκια. Για να φύγει το άμυλο τις βάζουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ηλιέλαιο και με τη βοήθεια ενός θερμόμετρου φτάνουμε το λάδι στους 150 βαθμούς. Ρίχνουμε τις πατάτες για 7 λεπτά περίπου (είναι έτοιμες όταν τις πιέσουμε και είναι μαλακές). Τις βγάζουμε και τις απλώνουμε σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 190 βαθμούς και ξαναρίχνουμε τις πατάτες για 1-2 λεπτά και, τέλος, τις βγάζουμε και προσθέτουμε αλάτι.
Για τον κιμά: Ο κιμάς πρέπει να είναι πάντα σκέτος, δεν φτιάχνουμε μπιφτέκι στη συγκεκριμένη περίπτωση. Συνεπώς, στο ένα κιλό κιμά βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τα ασπράδια αβγού.
Για τη συναρμολόγηση: Περνάμε ελάχιστα από το τηγάνι το μπέικον, κόβουμε σε φέτες την ντομάτα και διαλέγουμε τρυφερά κομμάτια μαρουλιού. Ψήνουμε τα μπιφτέκια στους 200 βαθμούς στον φούρνο για 15 λεπτά, ζεσταίνουμε τα ψωμάκια, που έχουμε κόψει στη μέση, στον φούρνο και στη συνέχεια τα φτιάχνουμε όπως επιθυμούμε!