Υλικά
- 250 γραμμ. κοτόπουλο, βρασμένο και ξεψαχνισμένο
- 50 γραμμ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 70 γραμμ. τσένταρ, τριμμένο
- 120 ml σάλτσα ranch
- 250 γραμμ. τυρί κρέμα
- 240 ml κέτσαπ
- Αλάτι & πιπέρι
Για τη ζύμη
- 1 έτοιμη ζύμη για πίτσα (400 γραμμ.)
- 150 γρ. τσένταρ, κομμένο σε κυβάκια
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω.
Εσύ ξέρεις να φτιάχνεις πανετόνε; Ο Πέτρος Συρίγος έχει την καλύτερη συνταγή
Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κοτόπουλο, τη μοτσαρέλα, το τσένταρ, τη σάλτσα ranch, το τυρί κρέμα και την κέτσαπ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας, απλώνουμε την μια ζύμη για πίτσα την ανοίγουμε λίγο με έναν πλάστη. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, δημιουργούμε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα του τέρατος. Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ένα ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε για 10-12 λεπτά και τα αφήνουμε στην άκρη για το τέλος.
Κόβουμε τη ζύμη που μας έμεινε σε 16 ίσα κομμάτια και δημιουργούμε 16 μπαλάκια. Σε κάθε μπαλάκι ζύμης, προσθέτουμε ένα κυβάκι από τσένταρ στη μέση και κλείνουμε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο, τοποθετούμε μέσα τα μπαλάκια γύρω-γύρω, αφήνοντας ένα κενό στη μέση. Απλώνουμε τη γέμιση στο κενό που αφήσαμε στο κέντρο του τηγανιού.
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει η ζύμη και η γέμιση. Αφαιρούμε το τηγάνι από το φούρνο, τοποθετούμε τα ζυμαράκια για τα μάτια, τη μύτη και το στόμα, δημιουργώντας έτσι το τέρας και σερβίρουμε.
Ειδήσεις σήμερα
Έπεσε βράχος στους Δελφούς – Τραυματίστηκαν δύο τουρίστες
Ποτά «μπόμπες»: Πώς τα ξεχωρίζουμε – Τι να προσέχουμε [Βίντεο]
Κόρτνεϊ Κοξ: Η συγκινητική ανάρτηση έναν χρόνο απο τον θάνατο του Μάθιου Πέρι – «Μου λείπεις»
Θρασύδειλη επίθεση στον Μπελέρη στα Τίρανα – Διαδηλωτής του έριξε αβγά και γιαούρτι