Υλικά
Τεμάχια: 20
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε βλασερό ψωμί Άνδρου, αρχικά διαλύουμε, σε ένα μπολ, τη μαγιά σε 500 ml νερό.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι και τον γλυκάνισο και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία και ελαστική ζύμη. (Μπορεί να χρειαστούμε λίγο παραπάνω νερό.)
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα, σε ζεστό μέρος.
- Καλύπτουμε με λαδόκολλα δύο λαμαρίνες του φούρνου.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 18 με 20 κομμάτια (περίπου 100 γρ. το καθένα) και πλάθουμε σε μπαλάκια.
- Τα τακτοποιούμε στα ταψιά σε απόσταση το ένα από το άλλο (γιατί θα φουσκώσουν) και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες, σκεπασμένα με νοτισμένες πετσέτες, μέχρι να φουσκώσουν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στη λειτουργία του αέρα.
- Αλείφουμε τα ψωμάκια με λίγο νερό, τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Ειδήσεις σήμερα
Τύχη και αφθονία για αυτά τα 3 ζώδια – Επιτέλους… ο Ήλιος «περνά» στο Υδροχόο
Survivor 2024 αποκάλυψη: Αυτοί οι τρεις παίκτες είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι