Συνταγή για Σαγανάκι με γραβιέρα Νάξου
Έχει τη “δύναμη” να εναρμονίζεται όχι μόνο με τα ζυμαρικά, αλλά και με τα πλούσια αρωματικά λαχανικά που η γη της Νάξου προσφέρει απλόχερα, δίνοντας πάντα ένα εκρηκτικό γευστικό αποτέλεσμα.
Τι θα χρειαστούμε:
Ένα κομμάτι γραβιέρα (πάχους 2 – 2,5 εκ.)
1 αυγό
φρυγανιά τριμμένη
λίγο αρσενικό τυρί τριμμένο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λάδι για το τηγάνισμα
Μαυρο Σουσάμι
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Παίρνουμε το κομμάτι της γραβιέρας, το περνάμε από το αυγό και μετά από τη φρυγανιά που προηγουμένως την έχουμε αναμείξει με το τριμμένο αρσενικό και το πιπέρι. Αφού έχει κάψει το λάδι, τηγανίζουμε και από τις δυο όψεις μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε το σαγανάκι ζεστό, με λεμόνι και λιγο μαυρο σουσάμι.
Καλή απόλαυση
Ειδήσεις σήμερα
Στασινός στον ΕΤ για το ΟΑΚΑ: Θα έχει ανοίξει το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι
Καιρός: Με ζέστη και υγρασία στις κάλπες – Έως τους 29 βαθμούς η θερμοκρασία [Βίντεο]
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Άνοιξαν οι κάλπες – Πώς ψηφίζουμε