Υλικά
Μερίδες: για ταψί 25 x 30 εκ.
Για το σιρόπι
Διαδικασία
- Για την πορτοκαλόπιτα με πολτό ολόκληρων πορτοκαλιών ξεκινάμε και βάζουμε τα πορτοκάλια σε μια κατσαρόλα, τα καλύπτουμε καλά με μπόλικο νερό και τα βράζουμε για 15-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να τα διαπερνά εύκολα ένα πιρούνι.
- Τα μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό για να κρυώσουν ελαφρά, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια πάνω σε ξύλο κοπής.
- Αφαιρούμε κουκούτσια, αν υπάρχουν.
- Πολτοποιούμε τα κομμάτια στον πολυκόφτη (ρίχνοντας και τους χυμούς που έμειναν στο ξύλο κοπής).
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα.
- Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε τα σποράκια βανίλιας, τον χυμό, το βούτυρο, τον πολτό πορτοκαλιών, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ.
- Χτυπάμε μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα.
- Αδειάζουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε σε ορθογώνιο μέτριο ταψί με διαστάσεις περίπου 25 x 30 εκ. και φουρνίζουμε στο μεσαίο ράφι.
- Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι η πορτοκαλόπιτα να ροδίσει.
Σιρόπι
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση.
- Αποσύρουμε αμέσως και αφήνουμε το σιρόπι να γίνει χλιαρό.
- Ξεφουρνίζουμε την πορτοκαλόπιτα και, όπως είναι καυτή, την περιχύνουμε αργά με το χλιαρό σιρόπι.
- Την αφήνουμε να απορροφήσει πλήρως το σιρόπι και να κρυώσει καλά, για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρουμε.
Ειδήσεις σήμερα
Πέθανε ο Χάρης Κωστόπουλος: Εδινε μεγάλη μάχη με τον καρκίνο – Η ανακοίνωση της οικογένειάς του