Η πλούσια σάλτσα ντομάτας αγκαλιάζει τα αφράτα κεφτεδάκια, ενώ ο βελούδινος πουρέ πατάτας δημιουργεί ένα ακαταμάχητο πάντρεμα γεύσεων και υφών
Συνταγή για κεφτεδάκια κοκκινιστά με πουρέ:
Υλικά
500 γρ. κιμά
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 αυγά
50 γρ.φρυγανιά
Πιπέρι
Πάπρικα
Κύμινο
Ρίγανη
Θυμάρι
Αλάτι
Για τον πουρέ πατάτας
3 πατάτες
30 γρ.βούτυρο
30 ml γάλα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φρέσκο σκόρδο
Πιπέρι
Μαϊντανό
Αλάτι
Για τη σάλτσα
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1-2 πιπεριές
100 γρ.χυμό ντομάτας
200 ml νερό
Πιπέρι
Πάπρικα
Θυμάρι
Αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά σ ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι,τ αυγά,τη τριμμένη φρυγανιά, αλάτι, μαύρο πιπέρι, πάπρικα, κύμινο,θυμάρι και ρίγανη.
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες για να απορροφήσει ο κιμάς τα μπαχαρικά.
Βράζουμε τις πατάτες για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Πολτοποιούμε τις βραστές πατάτες αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα,τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το φρέσκο σκόρδο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Από τον κιμά φτιάχνουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος που θέλουμε.
Τα τηγανίζουμε για 3 λεπτά σε ζεστό φυτικό λάδι σε μέτρια φωτιά.
Αφού τα βγάλουμε από το τηγάνι, στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο τις πιπεριές όλα ψιλοκομμένα, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Μετά τα 10 λεπτά προσθέτουμε την πάπρικα και τον χυμό ντομάτας.Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το νερό και τα κεφτεδάκια.Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.Πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι και φρέσκο μαιντανό.
Σερβίρουμε σε πιατέλα προσθέτοντας λίγο από τον πουρέ.
Καλή σας όρεξη!!!!
Ειδήσεις σήμερα
Αυτά είναι τα 4 ζώδια θα δουν αλλαγές στη ζωή τους πριν «φύγει» ο Φλεβάρης
Γωγώ Γαρυφάλλου: «Δεν ήθελα παιδιά γιατί δεν ήθελα ευθύνες» [Βίντεο]
Αρκάς: Ο «ανυπόμονος» Φεβρουάριος μας λέει… καλημέρα [Εικόνα]