Συνταγή για αλάδωτη μακαρονάδα για τη Μεγάλη Εβδομάδα:
Υλικά
Λιγκουινι 500 γραμμάρια
Αλατι Κατά βούληση
Για τη σάλτσα
Κάσιους 1 κούπα
Μαγιά 3 κουταλιές της σούπας διατροφική
Αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
Ξύδι 1 κουταλιά της σούπας λευκό
Νισεστέ 1 κουταλιά της σούπας
Νερό 4 κούπες
Σάλτσα πέστο για μακαρόνια και σάντουιτς
Η διατροφική μαγιά θυμίζει στην υφή και στη γεύση την παρμεζάνα και είναι άκρως νηστίσιμη και το τέλειο υποκατάστατο του τυριού σε μακαρονάδες και σαλάτες. Τρώγεται τέλεια και ωμή και μαγειρεμένη και σήμερα θα την απολαύσουμε σε μία αλάδωτη μακαρονάδα με λιγκουίνι που μοιάζει με mac and cheese στη γεύση.
Εκτέλεση για την αλάδωτη μακαρονάδα για τη Μεγάλη Εβδομάδα
Αρχικά γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό και το αλατίζουμε. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, βράζουμε τα λιγκουίνι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Στο μούλτι προσθέτουμε τα κάσιους, τη διατροφική μαγιά, το αλάτι, το ξύδι, το νισεστέ και το νερό και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.
Μακαρόνια με σάλτσα μελιτζάνας
Έπειτα μεταφέρουμε το μείγμα με τα κάσιους σε ένα βαθύ τηγάνι και το βράζουμε μέχρι να πήξει, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά με μία ξύλινη κουτάλα για να μην μας κολλήσει. Μόλις σφίξει η κρέμα, την ανακατεύουμε με τα βρασμένα και σουρωμένα λιγκουίνι και είναι έτοιμα.
Tips για την αλάδωτη μακαρονάδα για τη Μεγάλη Εβδομάδα
Αντί για νισεστέ μπορούμε να βάλουμε κορν φλάουρ. Για 2 πιάτα μακαρόνια, 2 κουταλιές διατροφική μαγιά είναι μια χαρά.
Ειδήσεις σήμερα
Με ποια 5 ζώδια να ταξιδέψετε αν θέλετε να περάσετε καλά
Καλομοίρα: Η δύσκολη εγκυμοσύνη, η κατάθλιψη και η απιστία που θα συγχωρούσε [βίντεο]
Survivor 2024: Ο 1ος υποψήφιος προς αποχώρηση – «Ζήτησα να με ψηφίσουν» [βίντεο]