Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να φτιάξουμε λεμονάδα! Είναι δροσιστική, είναι εύκολη και επιπλέον με μία μικρή παραλλαγή αντί για ζάχαρη να βάλετε στέβια γίνεται και «διαίτης»!
Σπιτική λεμονάδα: H αυθεντική συνταγή της γιαγιάς
Υλικά
Για περίπου 1 λίτρο συμπυκνωμένη λεμονάδα θα χρειαστούμε:
500 ml χυμό λεμονιού
500 gr ζάχαρη
125 ml νερό
Φλούδες 2-3 λεμονιών ή ξύσμα 2 λεμονιών
Επί το έργον
Περνάμε από ψιλή σήτα (ακόμη καλύτερα από λεπτό ύφασμα) τον χυμό.
Προσοχή, δεν πρέπει να έχει «ψίχα» από λεμόνι. Βάζουμε να βράσει η ζάχαρη με το νερό και το ξύσμα ή τις φλούδες και μόλις φουσκώσει αποσύρουμε από το μάτι και προσθέτουμε τον χυμό (δείτε παρατηρήσεις).
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Ξανασουρώνουμε να απομακρυνθεί το ξύσμα ή οι φλούδες. Γεμίζουμε γυάλινα αποστειρωμένα μπουκάλια και τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Στο σερβίρισμα, αραιώνουμε τη λεμονάδα μας με νερό σε αναλογία 1:5 ή 1:6. Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου ή μέντας ή λουίζας ή με κομμένες φράουλες.
Παραλλαγή
Για 200 ml χυμό λεμονιού (μετρημένο αφού περάσει από τη σήτα) 50 ml νερό 3 κουταλιές (45ml) στέβια 1:3 ή ανάλογη άλλης αντιστοιχίας 2 κουταλάκια (10 ml) ξύσμα λεμονιού ή φλούδα ενός μεγάλου λεμονιού Παρασκευή όπως παραπάνω.
Ειδήσεις σήμερα
Νέα Αγχίαλος: Αναπάντητα ερωτήματα και ευθύνες για τις εκρήξεις πυρομαχικών στο στρατόπεδο
Τηλεπικοινωνίες και ιντερνέτ: «Βροχή» οι καταγγελίες από τους καταναλωτές