Υλικά – σούπα βελουτέ κάστανο
1 κρεμμύδι (κομμένο)
8-10 κάστανα (ξεφλουδισμένα και μαγειρεμένα)
2 κουταλάκι δενδρολίβανο
1 κύβος λαχανικών
2 κούπες γάλα
1 κουταλιά βούτυρο
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μια πρέζα αλάτι και σοτάρουμε περίπου για 4 λεπτά. Προσθέτουμε τα κάστανα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό, το δεντρολίβανο και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει βράση.
Προσθέστε τον κύβο λαχανικών και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χειρός. Προσθέτουμε το γάλα και ξαναβάζουμε στη φωτιά για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε τα 8 κάστανα και μια πρέζα αλάτι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός όλα τα υλικά μας μέχρι να ομοενοποιηθούν!
Μπορείτε να σερβίρετε με κρουτόν ή με λίγο μπέικον που θα έχετε σοτάρει. Φυσικά, λίγες σταγόνες κρέμας γάλακτος απογειώνουν τη γεύση.
Ειδήσεις σήμερα
Maestro: Αυτό είναι το φινάλε της σειράς -Τι ώρα θα προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο
3 φορέματα κάτω από 30 ευρώ για να είσαι πρωταγωνίστρια τις γιορτές
Τηλεθέαση: Σοκ τα νούμερα του Survivor – Τι έκανε το Maestro