Δεν θα έχετε φάει ποτέ τόσο νόστιμη μελιτζάνα! Ιταλική συνταγή μελιτζάνας με σκόρδο είναι γρήγορη και εύκολη
Επίσης, είναι μια εξαιρετική λύση για ένα νόστιμο ορεκτικό ή αλμυρό συνοδευτικό πιάτο.
Σαρακοστή: Σκορδάτες μελιτζάνες:
Υλικά
– 1 μελιτζάνα
– 3 σκελίδες σκόρδο
– Μαϊντανός
– 1 κσ μειγμα αποξηραμένων αρωματικών μπαχαρικών με λιγο μπουκοβο
– 40 ml ελαιόλαδο
– Αλάτι
– Πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε και κόβουμε τη μελιτζάνα σε πάχος περίπου ένα με δύο εκατοστά. Αφήνουμε τις μελιτζάνες μέσα σε ένα μπολάκι με νερό κι αλάτι για 10 λεπτά
Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε 40ml ελαιόλαδο ψιλοκόβουμε το μαϊντανό ρίχνουμε μέσα στο ελαιόλαδο
Επίσης ρίχνουμε το σκόρδο λιωμένο, 1 κουταλιά της σούπας αρωματικά βότανα με λίγο μπούκοβο πιπέρι, ανακατέβουμε σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε για 20-30 λεπτά να απορροφήσουν τα αρώματα
Απλώνουμε τις μελιτζάνες μας σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουνε και μένα άλλο χαρτί της ταμπονάρουμε. Αλείφουμε το τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και ξεκινάμε να τηγανίσουμε τις μελιτζάνες
Αλατίζουμε ελαφρώς και από τις δύο πλευρές και όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε σε ένα πιάτο. Στη συνέχεια της αλείφουμε με το μείγμα λαδιού της καλύπτουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε για μισή ώρα να απορροφήσουν τα αρώματα κι είναι έτοιμες να τη σερβίρουμε
Δείτε το βίντεο της συνταγής:
Ειδήσεις σήμερα
Τα 3 πιο άτυχα ζώδια στον έρωτα τον Απρίλιο – Μεγάλοι γκαντέμηδες