Tip: Για ακόμα πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στην ζύμη ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού, ή ακόμα και λίγο ρούμι ή κονιάκ.
Σαρακοστή: Σιροπιαστά νηστίσιμα τσουρεκάκια:
Υλικά
ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ των 200 ml
1 ποτήρι γαλα αμυγδάλου χλιαρο,
1 ποτήρι νερό χλιαρο,
1 ποτήρι σπορελαιο χλιαρο,
2 φακελάκια ξερή μαγια,
160 γρ κ ζαχαρη, μυρωδικα (κακουλε,μαχλεπι,μαστιχα σκονη)
900-1000 γρ αλευρι!!
Εκτέλεση:
Βάζουμε στην λεκανιτσα το γαλα-νερο-σπορελαιο-μαγιες και ανακατεύουμε με συρμα 1 λεπτο!
Ρίχνουμε την ζαχαρη-μια πρεζα αλατι -μυρωδικα και ανακατευουμε 1 λεπτο!!!! Τελος ρίχνουμε σιγα σιγα το αλεύρι και ζυμώνουμε!
Σκεπαζουμε την ζυμη για 2 ωρες!
Συνεχιζουμε βαζουμε την ζυμη στον παγκο μας και την κοβουμε ισα κομματια! Αυτα τα κομματια τα.φτιαχνουμε μπαλιτσες! Τις σκεπάζουμε για 20 λεπτα!
Συνεχίζουμε κάνουμε ολες τις μπαλίτσες κορδονια και καθε κορδονι του δίνουμε το σχέδιο! Τα τοποθετούμε στην λαδοκολα στο ταψι! Τα σκεπαζουμε για 20 λεπτα!
Στην συνέχεια τα αλείφουμε η με γάλα αμυγδάλου και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμενο στην μεσαία σκάρα αντιστάσεις μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!!
Σιροπι:
Βραζουμε 3 ποτήρια νερο με 3 ποτήρια ζάχαρη για 5 λεπτά! Σιροπιαζουμε κρυα τσουρεκακια με καυτο σιρόπι!
Ειδήσεις σήμερα
Tετράγωνο Άρη-Πλούτωνα: Αυτά τα 3 ζώδια θα έχουν μια εκρηκτική εβδομάδα
Μάγδα Τσέγκου: Στο νοσοκομείο η δημοσιογράφος – Τι συνέβη; [Βίντεο]
Εβελίνα Παπούλια: Η κατάθλιψη στους ”Δύο Ξένους”- «Ήταν δύσκολο για μένα»