Η πλούσια κρέμα σοκολάτας με γάλα αμυγδάλου αγκαλιάζει τα μπισκότα τύπου digestive, δημιουργώντας ένα γλυκό που λιώνει στο στόμα.
Η νηστίσιμη τούρτα κατσαρόλας είναι μια εύκολη, οικονομική και γευστική επιλογή για όσους θέλουν ένα γλυκό χωρίς τύψεις. Δοκιμάστε την και σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας!
Σαρακοστή: Νηστίσιμη τούρτα κατσαρόλας
Υλικά
250γρ μπισκότα (digestive)
Κρέμα
1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
100γρ κορν φλάουρ
80γρ ζάχαρη
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας,
50γρ μαργαρίνη,
200γρ κουβερτούρα
Γκανάς
200γρ φυτική κρέμα γάλακτος
200γρ κουβερτούρα
Εκτέλεση
Για την κρέμα
Όλα μαζί στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτω το εκχύλισμα βανίλιας, μαργαρίνη, κουβερτούρα ανακατεύω μέχρι να αναμιχθούν.
Τέλος προσθέτω στη κρέμα τα μπισκότα (digestive) που σπάω με τα χέρια. Σε αποσπώμενο ταψάκι έχω στρώσει λαδόκολλα και βάζω τη κρέμα να κρυώσει.
Σε κατσαρολάκι ζέστη καλά τη κρέμα γάλακτος και την περιχύνω στη κουβερτούρα αφήνω λίγα λεπτά και ανακατεύω μέχρι να γίνει η γκανάς.
Την περιχύνω πάνω από το γλυκό και βάζω στο ψυγείο τα πήξει, όλοι νύχτα καλύτερα. Στολίζω με τριμμένα καρύδια
Ειδήσεις σήμερα
Ρέβη για Τότσικα: «Τον άντρα μου τον νιώθω φίλο μου» [Βίντεο]
Λεφτά με την σέσουλα για 3 ζώδια τα επόμενα 24ωρα – Ο Μάρτης «φεύγει» με τύχη και επιτυχίες
Μαριλίτα Λαμπροπούλου – Δημήτρης Λάλος: Είναι μήπως ζευγάρι;