Η ζουμερή ζύμη, αρωματισμένη με κρασί, αγκαλιάζει τρυφερά το γλυκό λουκούμι και το τραγανό καρύδι, δημιουργώντας μια αξεπέραστη γευστική πανδαισία.
Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη γεύσεων και υφών: η απαλότητα της ζύμης, η γλυκιά δροσιά του λουκουμιού, η τραγανότητα του καρυδιού και η λεπτή γλυκύτητα της άχνης ζάχαρης συνδυάζονται αρμονικά, αφήνοντας μια ζεστή αίσθηση ικανοποίησης.
Σαρακοστή: Νηστίσιμα «Μεθυσμένα» με λουκούμι και καρύδι:
Υλικά:
3/4 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 βανίλια
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο χρειαστεί
Για τη γέμιση:
Λουκούμια
Καρύδια ψιλοκομμένα
Αχνη ζάχαρης
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, χτυπάμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το κρασί, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Σιγά σιγά, προσθέτουμε το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε μπαλάκια από τη ζύμη και τα πιέζουμε ελαφρώς για να ανοίξουν. Βάζουμε στο κέντρο κάθε μπαλάκι ένα κομμάτι λουκούμι και λίγα καρύδια.
Κλείνουμε καλά τη ζύμη γύρω από τη γέμιση και δίνουμε στα μεθυσμένα σχήμα μισοφέγγαρου. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα αχνίζουμε
Ειδήσεις σήμερα
24ωρη «ρέντα» για αυτά τα 3 ζώδια – Λεφτά με τσουβάλι και μπόλικη τύχη
Survivor 2024: Ποιος είναι ο 3ος υποψήφιος προς αποχώρηση [Βιντεο]