Τα καλαμαράκια έχουν ωραία μαλακή υφή που λιώνει στο στόμα. Οι πατάτες είναι βρασμένες μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν, και απορροφούν τη γεύση της σάλτσας.
Τα καλαμαράκια με πατάτες στην κατσαρόλα είναι ένα νόστιμο και εύκολο φαγητό. Ιδανικό για όσους θέλουν ένα χορταστικό και θρεπτικό γεύμα χωρίς να χρειαστεί να περάσουν πολύ χρόνο στην κουζίνα.
Σαρακοστή: Καλαμαράκια με πατάτες στην κατσαρόλα:
Υλικά:
- 1 κονσέρβα καλαμαράκια σε άλμη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2-3 πατάτες κομμένες σε κύβους
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 1 ντομάτα τριμμένη ή 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
- 1 πιπεριά (πράσινη, κόκκινη ή κίτρινη) κομμένη σε λωρίδες
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Σοτάρετε τα καλαμαράκια σε ελαιόλαδο με ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέστε τις πατάτες, καρότο, ντομάτα, πιπεριά και ό,τι άλλα λαχανικά σας αρέσουν.
- Ρίξτε λίγο νερό ή ζωμό λαχανικών και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη για γεύση.
- Σερβίρετε με φρέσκο ψωμί ή ρύζι.
Μερικά επιπλέον tips:
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά, όπως μανιτάρια, ελιές ή κάπαρη.
- Αν θέλετε, μπορείτε να σβήσετε με κρασί.
- Μπορείτε να προσθέσετε λίγο μαϊντανό ή άνηθο στο τέλος για extra γεύση.
Καλή όρεξη!
Ειδήσεις σήμερα
Εξάγωνο Δία και Ουρανού – Τα 4 Ζώδια που θα έχετε απόλυτη τύχη
Πώς καθιερώθηκε η Πρωταπριλιά – Γιατί λέμε ψέματα και κάνουμε φάρσες
Αρκάς και Πρωταπριλιά – Σκίτσο «γροθιά» για τους Έλληνες και το ψέμα [Εικόνα]