Η συνταγή είναι σχετικά απλή και εύκολη στην εκτέλεση. Το χταπόδι πρέπει πρώτα να καθαριστεί και να βράσει. Στη συνέχεια, σοτάρεται με κρεμμύδι, σκόρδο και ντομάτα. Τέλος, προστίθενται τα μακαρόνια και μαγειρεύονται μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά.
Για να πετύχετε ένα πετυχημένο χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε φρέσκο χταπόδι. Το φρέσκο χταπόδι έχει πιο τρυφερή και γευστική σάρκα. Επίσης, είναι σημαντικό να βράσετε το χταπόδι μέχρι να μαλακώσει, αλλά να μην το παραβράσετε, γιατί θα γίνει σκληρό.
Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι είναι ένα εξαιρετικό πιάτο για κάθε περίσταση. Είναι ιδανικό για ένα χορταστικό γεύμα, αλλά και για μια νηστίσιμη βραδιά.
Σαρακοστή: Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι:
Υλικά:
1,2 κιλά χταπόδι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ( Προαιρετικά )
Ένα ποτήρι κρασιού, κρασί
Μία κουταλιά της σούπας πελτε
250 γρ.χυμο ντομάτας
Ένα φύλλο δάφνης
4-5 κόκκους-μπαχαρι
Αλάτι- πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι και κατόπιν ρίχνουμε το χταπόδι ( πλυμένο και κομμένο σε κομμάτια).
Μόλις πιει τα υγρά του, σβήνουμε με το κρασί.
Ακολουθούν τα υπόλοιπα υλικά.
Ρίχνουμε όσο νερό χρειαστεί και βράζουμε το χταπόδι περίπου 45 λεπτα.
Μόλις μαλακώσει, προσθέτουμε νερό και όταν πάρει βράση, ρίχνουμε μισο πακέτο κοφτό μακαρονάκι.
Εκεί που πρέπει να προσέξουμε είναι το αλάτι, γιατί το χταπόδι έχει από μόνο του αρκετό. Εγώ συνήθως το ρίχνω στο τέλος.
Σε όσους το φτιάξετε καλή επιτυχία.
Ειδήσεις σήμερα
Για αυτά τα 3 ζώδια ο Απρίλης θα είναι ο πιο άτυχος μήνας – Θα τα βρουν μπαστούνια
Αρκάς: Η σκληρή αλήθεια για το πώς «χτίζεται» η πολιτική καριέρα [Εικόνα]