Σαρακοστή: Χρυσαφένια κουλουράκια με ταχίνι και σουσάμι:
Υλικά για 20 μπισκότα:
40 γραμμάρια ωμά αμύγδαλα
40 γραμμάρια ωμά φουντούκια
100 γραμμάρια λευκό αλεύρι (ή άλλο είδος αλευριού)
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
150 ml μέλι
150 ml ταχίνι
10-150 γραμμάρια σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλέστε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη.
Ρίξτε τα σε ένα μπολ, προσθέστε το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα και ανακατέψτε. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το μέλι και το ταχίνι και ρίξτε τα στο μείγμα με τα αλεύρια.
Ανακατέψτε αρχικά με μια κουταλιά και μετά ζυμώστε με τα χέρια σας. Με αυτές τις αναλογίες, η ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ κολλώδης.
Αν είναι, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι. Στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Βρέξτε ελαφρώς τα χέρια σας, πάρτε λίγη ζύμη και φτιάξτε μια μπαλίτσα στο μέγεθος ενός μικρού καρυδιού.
Πασπαλίστε τη με σουσάμι και πιέστε τη ελαφρώς στο ταψί για να πλατύνει. Φτιάξτε με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα μπισκότα.
Ψήστε τα για 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.
Όταν τα βγάλετε από τον φούρνο, θα είναι ελαφρώς μαλακά, αλλά όταν κρυώσουν θα σκληρύνουν
Ειδήσεις σήμερα
Αυτά είναι τα 3 τυχερά ζώδια για σήμερα – Αισιοδοξία σε οικονομικά και προσωπικά ζητήματα
Survivor spoiler 11/4: ΚΙ ΟΜΩΣ – Ποια παίκτρια αποχωρεί απόψε
Παντρεύτηκαν κρυφά η Μαρί Κωνσταντάτου και ο Γιάννης Κέντ – Η πρώτη φωτογραφία από το γάμο