Τα ζουμερά μπούτια κοτόπουλου γεμιστά με τυρί και μορταδέλα ψήνονται μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και τραγανά, ενώ οι ψητές πατάτες συμπληρώνουν το γεύμα με την τέλεια υφή και γεύση.
Ρολάκια μπούτια κοτόπουλο με ψητές πατάτες:
Υλικά
6 μπούτια κοτόπουλου (χωρίς κόκαλα)
6 φέτες ζαμπόν
6 φέτες μορταδέλα
100 γραμμάρια τυρί κίτρινο σε φέτες
αλάτι κατά βούληση
πιπέρι
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κιλό πατάτες
Εκτέλεση
Εσύ ξέρεις να φτιάχνεις πανετόνε; Ο Πέτρος Συρίγος έχει την καλύτερη συνταγή
Τοποθετήστε τη φέτα κοτόπουλου χωρίς κόκαλα σε χαρτί ψησίματος, χτυπήστε την με ένα σφυρι.
Τοποθετήστε μια φέτα ζαμπόν πάνω στη φέτα, προσθέστε το τυρί σε φέτες και καλύψτε με μια φέτα μορταδελα .
Τυλίξτε το κρέας σε ρολό, σχηματίζοντας μια ρολάδα και δέστε το με σπάγκο κουζίνας.
Βάλτε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό ταψακι και τοποθετήστε μέσα τα ρολά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και λίγο δεντρολίβανο.
Βάλτε λίγο ακόμα λάδι στην επιφάνεια και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για περίπου 30 λεπτά.
Μετά τα πρώτα 15 λεπτά, γυρίστε το κρέας για να ψηθεί ομοιόμορφα.
Βγάζετε το κρέας από το φούρνο, τοποθετείτε τα γεμιστά μπούτια κοτόπουλου μαζί με τις ψητες πατάτες και αφήνετε να αρωματιστουν για άλλα 15 λεπτά περίπου …
Σερβίρετε ζεστά …
Καλή όρεξη!