Υλικά – Ριγκατόνι με καπνιστή πανσέτα
- 350 γραμμ. ριγκατόνι (1,55 ευρώ/500 γραμμ.)
- 150 γραμμ. καπνιστή πανσέτα 1 μικρό λευκό κρεμμύδι(1,68 ευρώ/500 γραμμ.)
- 2 σκ. σκόρδο (0,53 ευρώ/τεμάχιο)
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (1,20 ευρώ/250 γραμμ.)
- 50 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη (1,98 ευρώ/80 γραμμ.)
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (11,60 ευρώ/λίτρο)
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης (2,54 ευρώ/600 γραμμ.)
- 2 κουταλιές της σούπας πολτό πιπεριάς Φλωρίνης
- ½ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί (4,32 ευρώ/750 ml)
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή (1,21 ευρώ/40 γραμμ.)
- 140 ml κρέμα γάλακτος (1,52 ευρώ/ 200 ml)
- Μια πρεζα κόκκινο καυτερό πιπέρι (0,68 ευρώ/τεμάχιο)
*Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 28,81 ευρώ…
Διαδικασία
Κόβουμε την πανσέτα σε μικρούς κύβους.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Βάζουμε τα Rigatoni να βράσουν για 10 λεπτά.
- Όσο βράζουν ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
- Σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Πριν ακόμα το λαδί ανεβάσει θερμοκρασία, βάζουμε την πανσέτα και 2 κουταλιές νερό.
- Οταν το νερό εξατμιστεί, θα αρχίσει να καβουρδίζεται σιγά σιγά η πανσέτα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης.
- Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και σοτάρουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Βάζουμε τον πολτό της πιπεριάς Φλωρίνης και αμέσως μετά την κρέμα γάλακτος .
- Προσθέτουμε την καπνιστή πάπρικα και το καυτερό πιπέρι.
- Οταν η κρέμα χυλώσει, βάζουμε την παρμεζάνα και βούτυρο. Βάζουμε τα βρασμένα ριγκατόνι στην σάλτσα της κρέμας.
Ειδήσεις σήμερα
Ελαιόλαδο από «χρυσό»: Νέα έκρηξη τιμών – Πόσο κοστίζει σε σύγκριση με πέρσι [Βίντεο]
Η πρώτη…σερβιτόρα- ρομπότ στην Κρήτη είναι γεγονός – Δείτε το βίντεο
Καιρός: Συνεχίζεται το «μικρό καλοκαιράκι» – Η πρόγνωση μέχρι την 28η Οκτωβρίου [Βίντεο]