Υλικά για το ψητό χοιρινό με σκόρδο και δεντρολίβανο
- 1 κιλό χοιρινό φιλέτο
- 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο συν 2 κ.σ.
- 8 μεγάλες σκελίδες σκόρδο κομμένες
- 1 ματσάκι δεντρολίβανο (μόνο τα φύλλα) χοντροκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το 1/4 φλ. ελαιόλαδο με το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι. Τρίβουμε το μείγμα πάνω στο κρέας.
Μεταφέρουμε το κρέας μαζί με τη μαρινάδα του σε μια σφραγιζόμενη πλαστική σακούλα και το βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Αφήνουμε το κρέας για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Αφαιρούμε όση μαρινάδα υπάρχει.
Σε ένα σκεύος που μπαίνει στο φούρνο, ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε το χοιρινό και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές, για 5 λεπτά. Το μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.Το βάζουμε σε μια επιφάνεια κοπής και το αφήνουμε για 15 λεπτά, πριν το κόψουμε σε λεπτές φέτες και το σερβίρουμε.
Ειδήσεις σήμερα
Η συνταγή της ημέρας: Αφράτη και πανεύκολη βασιλόπιτα